Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠλεύρης: Κίνητρα για ενίσχυση της συμμετοχής στον «προσωπικό γιατρό»

Πλεύρης: Κίνητρα για ενίσχυση της συμμετοχής στον «προσωπικό γιατρό»

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με τη ΝΔ δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν στην κατάσταση στο ΕΣΥ και τα ράντζα, την πορεία εφαρμογής του θεσμού του προσωπικού γιατρού προαναγγέλλοντας κίνητρα για ευρύτερη συμμετοχή γιατρών, ενώ επιπλέον δεν παραλείπει να αναφερθεί στην πολιτική επικαιρότητα εξαπολύοντας πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ασκούμενη κριτική σε ζητήματα διαφθοράς.

Όπως επισήμανε σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Αθήνα 984, «Η ΝΔ έχει αποδείξει ότι όποτε υπήρξε ηθικό θέμα για στελέχη της, τέθηκαν από τον πρωθυπουργό εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ή και κόμματος. Η αξιωματική αντιπολίτευση όμως με δύο στελέχη της καταδικασμένα από το Ειδικό Δικαστήριο έχει το θράσος να μας πει για τη λειτουργία της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης».

Ακόμα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών χαρακτηρίζοντάς το ως «την δραματικότερη στιγμή στη διακυβέρνηση της ΝΔ».

Σε ό,τι αφορά στις εκλογές έθεσε το δίλημμα πειραματισμοί ή αυτοδύναμη ΝΔ ως εγγύηση σταθερότητας, ενώ τόνισε ότι η χώρα θα προχωρήσει και με συγκυβέρνηση.

Κίνητρα για ενίσχυση της συμμετοχής στον θεσμό του προσωπικού γιατρού

Μέσω του σταθμού της πόλης, ο Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε ότι θα δοθούν κίνητρα στους γιατρούς – σε συνεννόηση με τους επαγγελματικούς τους συλλόγους -με στόχο να διευρυνθεί η συμμετοχή τους στον θεσμό του προσωπικού γιατρού.

Σύμφωνα με τον ίδιο «μέσα σε ένα 6μηνο, στην τρίτη προσπάθεια εφαρμογής του νέου θεσμού, έχουν εγγραφεί 5 εκατομμύρια πολίτες έναντι στόχου για 8.5 εκατομμύρια και συμμετοχή 3400 γιατρών, ενώ τα ραντεβού έφτασαν στο 1,5 εκατομμύριο». Έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι «στην προηγούμενη προσπάθεια σε διάστημα 4ετίας είχαν εγγραφεί 1.5 εκατ. πολίτες και 700 γιατροί». Όπως ανέφερε επιπλέον «Πολλοί ιδιώτες γιατροί με έσοδα 60 χιλιάδες ευρώ ετησίως δίσταζαν να μπουν στο θεσμό και να συνεργαστούν με το δημόσιο. Το έκαναν όμως σε ποσοστό 40% κι αυτό δείχνει πως είμαστε σε ένα δρόμο».

Για τα ράντζα

Ερωτηθείς για τα ράντζα στα νοσοκομεία, ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν πλέον στον Ευαγγελισμό», ενώ τόνισε πως «μόνο το Αττικό λειτουργεί με 25 ράντζα και μέχρι τέλους του έτους θα αποκτήσει επιπλέον 52 στελεχωμένες κλίνες».

Για τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια

Σε σχέση με τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια σημείωσε ότι «ο προϋπολογισμός τους ενισχύθηκε με επιπλέον 80 εκατομμύρια ενώ προστέθηκαν και ποιοτικοί δείκτες ώστε να μην αδικούνται όσοι παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες…Ήδη δόθηκαν κατευθύνσεις να ανεβαίνουν όλες οι απεικονιστικές εξετάσεις σε ηλεκτρονικό σύστημα και ο ΕΟΠΠΥ για να μην ελέγχει δειγματοληπτικά μόνον ένα 5%. Ήδη, θα εξεταστεί εξονυχιστικά το σύνολο των μαγνητικών και αξονικών εξετάσεων στον ΕΟΠΠΥ για τον Ιανουάριο και όσα κέντρα έχουν κάνει υποβολές χωρίς να τις δηλώσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα pack θα χάσουν τη σύμβαση με τον Οργανισμό».

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως «οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν κουλτούρα μάχης, ενώ τα ιδιωτικά κέντρα χαρακτηρίζονται για τις δυνατότητες διενέργειας εξειδικευμένων θεραπειών, αλλά δεν έχουν κατορθώσει να μπουν σε καθεστώς εφημέρευσης, με όρους δημοσίου».

Για εκλογές και αυτοδυναμία

Ο κ Πλεύρης παραδέχθηκε τις σημαντικές κυβερνητικές ευθύνες στην τραγωδία των Τεμπών και τόνισε ότι «Θέλουμε ως κυβέρνηση να κριθούμε για το συνολικό μας πρόγραμμα και έργο, όχι μόνο για την τραγωδία στα Τέμπη, αλλά προφανώς υπάρχουν και συνολικές παθογένειες τις οποίες όλοι έχουμε ζήσει.

Η κυβέρνηση η οποία μπορεί να αλλάξει και αυτές τις παθογένειες που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό δυστύχημα είναι η αυτοδύναμη ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ που θέλει να γίνει κυβερνητικός εταίρος οποιουδήποτε κόμματος στην πραγματικότητα προτείνει ως πρωθυπουργό τον άγνωστο Χ. Δεν μπορεί το τρίτο κόμμα με 12% που ευελπιστεί να πάρει, να θέλει να ορίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός- φυσικά και θα πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις Δεν μπορεί όμως να ορίσει την κυβέρνηση. Εμείς λέμε όχι πειραματισμοί- όχι άγνωστοι Χ» κατέληξε.

Για τη διαφθορά

Κλείνοντας ανέφερε ότι «η ΝΔ έχει αποδείξει ότι οποτεδήποτε έχει υπάρξει ηθικό θέμα για στελέχη της, ο πρωθυπουργός τους έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ή και κόμματος, σε αντιδιαστολή με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει 2 καταδικασμένους από το Ειδικό Δικαστήριο έχει το θράσος να μας πει εμάς για λειτουργία της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα