Τον «χάρο» με τα μάτια τους είδε οικογένεια, που μένει στην οδό Αγίου Αθανασίου της Μαυρομαντήλα Πετρωτού της Πάτρας, όταν από την έντονη βροχή, ξηλώθηκε ένα κομμάτι από το βουνό, με λάσπη, η οποία κόντεψε να «πνίξει» παρακείμενο σπίτι.
Σύμφωνα με το pelop.gr, ο όγκος υλικών ήταν πολύ μεγάλος, τόσος που γέμισε μεγάλο μέρος της αυλής, προκαλώντας προβλήματα στον εξωτερικό τοίχο της οικίας, με τους ιδιόκτητες να πετάγονται έντρομοι από τα κρεβάτια τους, καθότι ήταν ξημερώματα.
Το φαινόμενο προκλήθηκε εξαιτίας διάβρωσης στο σημείο, από διαρροή σε αγωγό νερού, που είχε καταγραφεί προ ημερών, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών στην περιοχή.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Πετρωτού, Ανδρέας Δούβρης, μίλησε στην «Πελοπόννησο» και αποκάλυψε πως, δυστυχώς, είχε προβλέψει ότι θα γίνει ζημιά και γι’ αυτό το λόγο, από το Σάββατο είχε κάνει αίτημα στην ΔΕΑΥΠ να επιληφθεί του θέματος. «Για την βλάβη της διαρροής νερού σε αγωγό είχα ενημερώσει τον Δήμο, όμως δεν είχε έρθει κανείς από εκεί. Με την έντονη βροχή έπεσε ένα κομμάτι του βουνού στην αυλή του σπιτιού. Δεν μπορούσε, δηλαδή, η ΔΕΑΥΠ να έρθει να επιδιορθωθεί την βλάβη νωρίτερα; Έπρεπε να γίνει το κακό για να έρθει το συνεργείο»;
Χθες η ΔΕΑΥΠ επιδιόρθωσε την βλάβη στον αγωγό, ενώ υπεύθυνος επικοινώνησε με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού και τους ενημέρωσε ότι μπορούν να κάνουν αίτηση αποζημίωσης. Οι πληροφορίες της «Π», αναφέρουν πως, μόλις διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς, πράγματι θα ζητήσουν χρήματα από την ΔΕΥΑΠ.
Ο πρόεδρος της ΔΕΑΥΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, μιλώντας στην «Π», είπε: «Πράγματι έγινε αίτημα στην υπηρεσία μας, ωστόσο δεν υπήρξε παρατήρηση για κίνδυνο περιουσίας κι έτσι το συνεργείο δεν πρόλαβε να μεταβεί στο σημείο. Χθες βρέθηκε εκεί και διόρθωσε την βλάβη στον αγωγό νερού, όμως δε γνωρίζουμε ακόμα για ποιο λόγο έγινε η κατολίσθηση. Μηχανικοί του Δήμου, μαζί με Γεωλόγους πρέπει να δουν τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί πρόκειται για ένα κομμάτι με μεγάλη κλίση, που χρειάζεται παρέμβαση. Το θέμα το βλέπουμε».
Αυτό, άλλωστε ζητά και ο κοινοτάρχης Ανδ. Δούβρης, δηλαδή άμεση τεχνική παρέμβαση για να μην υπάρξουν κι άλλα τέτοια φαινόμενα, καθώς κοντά στο σημείο που έπεσε λάσπη, υπάρχουν κι άλλα σπίτια «Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε ζητήσει να μπει τοιχίο στήριξης σε μήκος περίπου 200 μέτρων προκειμένου να μην έχουμε χειρότερα προβλήματα. Πρέπει, άμεσα, αρμόδιοι να αποφασίσουν τι είδους τεχνική παρέμβαση πρέπει θα γίνει».