Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠασχαλινό αυγό «γίγας» στην Πτολεμαΐδα

Πασχαλινό αυγό «γίγας» στην Πτολεμαΐδα

Με δυο μέτρα ύψος και βάρος δέκα κιλά, ένα τεράστιο αυγό κοσμεί την κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδος, περιμένοντας μικρούς και μεγάλους να βάλουν την δική τους εορταστική πινελιά.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μαίρη Κεσκιλίδου, συνάντησε την εικαστικό που έχει αναλάβει την επιμέλεια της δράσεως.Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα εκατοντάδες αυγά που είναι δεμένα και κρεμασμένα επάνω στην κατασκευή, που αποτελείται από μονωτικό υλικό και φελιζόλ. Ακολούθως μπορούν να τα κρατήσουν ως ενθύμιο της εκδήλωσης και ως κίνητρο για να το επαναλάβουν του χρόνου, τονίζει η εικαστικός Ντανιέλα Νικόλοβα- Σιδηροπούλου.

Επρόκειτο για μια ιδέα που ξεκίνησε το 2013, με μικρότερες κατασκευές, σαν ένα κάλεσμα στα παιδιά να εκφράσουν την δημιουργικότητα και την φαντασία τους χρησιμοποιώντας μπογιές και πινέλα.

Το τεράστιο αυγό βαμμένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου, σύμβολο ελπίδας και αισιοδοξίας για τον μέλλον, όπως το οραματίζονται τα παιδιά και γιατί όχι και οι μεγαλύτεροι. Δυστυχώς η δράση διαρκεί μόνο μια ημέρα, αλλά η χαρά που δημιουργεί κρατά για καιρό.

Το Πάσχα στο χωριό είναι μοναδική εμπειρία και ευκαιρία για όσους έχουν αυτήν την δυνατότητα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα