Συνολικά 15 γυναίκες απελευθερώθηκαν από ξενοδοχείο στη Συγγρού, όπου κύκλωμα trafficking τις κρατούσε αιχμάλωτες και τις εξέδιδε.
Τα θύματα ήταν γυναίκες κυρίως από τη Λατινική Αμερική, αλλά και την Αφρική.
«Μπριάνα», «Αντζέλικα», «Σάρα», «Μαριάνα» και «Φραντσέσκα» είναι μόνο μερικά από τα ψευδώνυμα που δόθηκαν στα θύματα του κυκλώματος trafficking και τα οποία προέρχονται από χώρες όπως η Βραζιλία, η Βενεζουέλα, η Κολομβία, ακόμη και από το Μαρόκο.
Οι γυναίκες αυτές πήραν υποσχέσεις για μία καλύτερη ζωή και βρέθηκαν αιχμάλωτες στο ξενοδοχείο επί της Λ. Συγγρού, όπου βιάζονταν καθημερινά για λίγα χρήματα.
Οι απειλές για διαπόμπευση τις κρατούσε αιχμάλωτες
Τα μέλη του κυκλώματος, αφού «στρατολογούσαν» μέσω διαδικτυακής εφαρμογής τις γυναίκες, τις έφερναν στην Ελλάδα και τις εξανάγκαζαν σε δεκάδες ερωτικά ραντεβού την ημέρα, ενώ παρακρατούσαν τα χρήματα που έδιναν οι «πελάτες». Μάλιστα, δεν επέτρεπαν στις γυναίκες να βγουν από το ξενοδοχείο, ενώ τις απειλούσαν πως θα βγάλουν στη φόρα φωτογραφίες από τις προσωπικές τους στιγμές, μαζί με τα διαβατήριά τους.
Μία από αυτές τις γυναίκες, όμως, βρήκε το κουράγιο να κάνει την καταγγελία, ανοίγοντας τον δρόμο για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα, φέρεται να τηλεφώνησε ακόμη και στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, ζητώντας βοήθεια. Εδωσε τη διεύθυνση και το όνομα του ξενοδοχείου, όμως οι δράστες είχαν ήδη φροντίσει να εξαφανιστούν μέχρι την Πέμπτη, όταν και η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη τους.
Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας 37χρονος αλλοδαπός, ενώ έχει συλληφθεί και ο 62χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, αλλά και τα άτομα που εργάζονταν για το «τηλεφωνικό κέντρο» της οργάνωσης σύμφωνα με το iefimerida.gr.
Ο επικεφαλής φέρεται να έχει καταγωγή από την Αλβανία, ενώ έχει συλληφθεί και ένα άτομο αιγυπτιακής καταγωγής.
Οργανωμένο trafficking με τηλεφωνικό κέντρο
Το απίστευτο στην υπόθεση αυτή είναι πως οι μαστροποί ήταν τόσο οργανωμένοι που είχαν και τηλεφωνικό κέντρο για να κλείνουν τα ραντεβού, ενώ έκαναν και «διαφήμιση» των «υπηρεσιών» των θυμάτων. Υπήρχαν δύο γυναίκες οι οποίες με ψευδώνυμα απαντούσαν στα τηλέφωνα, ενώ, μέσω της εφαρμογής, φρόντιζαν να βλέπουν οι πελάτες τις γυναίκες που εξέδιδαν.
Το τηλεφωνικό κέντρο της οργάνωσης εντοπίστηκε από την αστυνομία σε χώρο που στεγάζεται κατασκευαστική εταιρεία, στο κέντρο της Αθήνας, η οποία λειτουργούσε ως «βιτρίνα» για τις παράνομες δράσεις του κυκλώματος.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ, της Interpol και της Εθνικής Αστυνομίας της Κολομβίας.