Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΤα φθηνότερα ελληνικά νησιά για διακοπές

Τα φθηνότερα ελληνικά νησιά για διακοπές

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Κάλυμνος σε βρετανική έρευνα για το ποιο φτηνό νησί για διακοπές. τον κατάλογο των φθηνότερων νησιών συμπληρώνουν η Θάσος και η Λευκάδα.

Σύμφωνα με την Καλλιόπη Κουτούζη, Αντιδήμαρχο Τουρισμού η τουριστική περίοδος στο νησί ξεκινά τον Μάρτιο και τελειώνει τον Νοέμβριο. Η σεζόν έχει επεκταθεί και αυτό βοηθά τους κατοίκους να αναπτυχθούν οικονομικά και να εξελίξουν το τουριστικό προϊόν.

Οι ιδιαιτερότητες της Καλύμνου είναι πολλές. Το νησί είναι ταυτόχρονα του ύψους και του βάθους. Ορειβασία και αναρρίχηση, από την μια, καταδύσεις, ως συνέχεια της παράδοσης των σφουγγαράδων. Σε αυτά προστίθενται ο γαστρονομικός και θρησκευτικός τουρισμός.

Οι κρατήσεις είναι πολλές και οι επισκέπτες δεν περιορίζονται μόνο στις παραλίες και την γαστρονομία του νησιού.

Αυτό που για έναν βρετανό είναι φτηνές διακοπές για τους Έλληνες είναι μια διαφορετική υπόθεση και αυτό γιατί τα πρακτορεία χρεώνουν διαφορετικές τιμές, εξηγεί η κ. Κουτούζη.

«Όσο πιο νωρίς κλείσει κάποιος τα αεροπορικά εισιτήρια τόσο πιο φτηνά θα είναι». Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες άρχισαν να ξεπερνούν την συνήθεια για διακοπές της τελευταίας στιγμής. Φροντίζουν να προγραμματίζουν έγκαιρα το που και για πόσο διάστημα θα ταξιδέψουν.

Για εκείνους που δεν πρόλαβαν να επισκεφτούν το νησί έως τώρα κατά τις γιορτές του Πάσχα η κ. Κουτούζη υπενθυμίζει το μουούρι, το πασχαλινό έδεσμα της  Καλύμνου, που πρόσφατα εντάχθηκε στην λίστα της Άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Η συνταγή αφορά το παραγεμισμένο αρνί που ψήνεται σε πήλινο σκεύος σε ξυλόφουρνο για μια ολόκληρη νύκτα και αποτελεί μοναδική εμπειρία.

ΕΡΤ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα