Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΜητσοτάκης: Έρχεται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού την 1η Μαΐου

Μητσοτάκης: Έρχεται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού την 1η Μαΐου

Την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου προανήγγειλε την Τρίτη από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι πολύ πιο υψηλή από την προηγούμενη, ενώ τόνισε πως θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί η επιδότηση σε λογαριασμούς νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών, λέγοντας πως «ήδη έχουν διατεθεί 2 δισ. ευρώ».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «στόχος της κυβέρνησης παραμένει η ανακούφιση των αδύναμων νοικοκυριών, όπως ακριβώς πράξαμε και με τον ΕΝΦΙΑ».

Παράλληλα, ανέφερε:

«Ποτέ δεν θα επιτρέψω επιπόλαιες κινήσεις που θα γυρίσουν τη χώρα πίσω και θα την ανάγκαζαν να καταφύγει στην επιβολή φόρων στερώντας την ανάπτυξη. Δεν θα επιστρέψουμε στα ελλείμματα και στη διεθνή αναξιοπιστία» επισήμανε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Κάθε μέτρο θα έχει το μέτρο της λογικής και του κοινού συμφέροντος και θα είναι στοχευμένο. Η ασπίδα της άμυνας είναι και ασπίδα της οικονομίας. Και η οικονομία είναι και ασπίδα της άμυνας. Οδηγούς οφείλουμε να έχουμε τη σύνεση και την τόλμη».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα