Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαVoucher 200 ευρώ για tablet και laptop - Αυτές είναι οι νέες...

Voucher 200 ευρώ για tablet και laptop – Αυτές είναι οι νέες κατηγορίες δικαιούχων

Διευρύνονται οι κατηγορίες των δυνητικών δικαιούχων του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» , όπως αναφέρεται στην τροποποιημένη απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων , Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων , Επικρατείας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.
Πρόκειται για το voucher ύψους 200 ευρώ το οποίο μπορούν λάβουν μαθητές και σπουδαστές ηλικίας 4 έως 24 ετών για να αγοράσουν τεχνολογικό εξοπλισμό, ( tablet, laptop , σταθερό υπολογιστή) υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια οι οικογένειες τους. Στην ίδια απόφαση επισημαίνεται ότι στο πρόγραμμα αυτό συμπεριλαμβάνονται και οικογένειες που πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:
Εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020 που εντάσσονται στη δεύτερη και τρίτη κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος (μεγαλύτερου των 6 χιλιάδων ευρώ και έως 15 χιλιάδες ευρώ) και ταυτόχρονα
– έχουν 3 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, ή
– έχουν εξαρτώμενο τέκνο το οποίο είναι ήδη δικαιούχος επιδόματος ΟΠΕΚΑ για άτομα με αναπηρία, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της περ. ε της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4520/2018.
Για τις παραπάνω περιπτώσεις εξαρτώμενων τέκνων, ωφελούμενα είναι μόνο όσα από τα εξαρτώμενα τέκνα έχουν ηλικία από 4 έως 24 έτη και σπουδάζουν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες και δομές εκπαίδευσης.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι
Eπίσης στην ίδια απόφαση επισημαίνεται ότι η παρ. 1 του άρθρου 3 «Δυνητικοί Δικαιούχοι του Προγράμματος» της απόφασης , αντικαθίσταται ως εξής:
«Δυνητικοί δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οικογένειες:
α) με ετήσιο ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ και με εξαρτώμενα τέκνα ηλικίας από 4 έως 24 ετών που σπουδάζουν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης.
β) εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕ-ΚΑ για το έτος 2020 που εντάσσονται στη δεύτερη και τρίτη κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος (από 6 χιλιάδες 1 ευρώ έως 15 χιλιάδες ευρώ), με 3 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, είτε με εξαρτώμενο τέκνο το οποίο είναι ήδη εγκεκριμένος δικαιούχος προνοιακού επιδόματος ΟΠΕΚΑ για άτομα με αναπηρία, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της περ. ε της παρ.1 του άρθρου 4 του ν.45/2018 . Από τα παραπάνω εξαρτώμενα τέκνα, ωφελούμενα είναι μόνο όσα έχουν ηλικία από 4 έως 24 έτη και σπουδάζουν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης.
Εξειδίκευση κριτηρίων επιλεξιμότητας Δικαιούχων
Και η περ. (ε) της παρ. 3 του άρθρου 4 «Εξειδίκευση κριτηρίων επιλεξιμότητας Δικαιούχων», αντικαθίσταται ως εξής:
«(ε) Ελέγχεται εάν το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα είναι εντός της αντίστοιχης επιλέξιμης εισοδηματικής κατηγορίας»
«Εξειδίκευση κριτηρίων επιλεξιμότητας Δικαιούχων»
Η παρ. 5 του άρθρου 4 «Εξειδίκευση κριτηρίων επιλεξιμότητας Δικαιούχων», αντικαθίσταται ως εξής:
«Περίπτωση δικαιούχων επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ: Σε κάθε περίπτωση,
– δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ που εντάσσονται στην πρώτη κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος (έως 6 χιλιάδες ευρώ), οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για το έτος 2020 και έχουν λάβει εγκριτική πράξη
– δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ που εντάσσονται στην δεύτερη ή τρίτη κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος (από 6 χιλιάδες ένα ευρώ έως 15 χιλιάδες ευρώ), οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για το έτος 2020 και έχουν λάβει εγκριτική πράξη και ταυτόχρονα έχουν τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, είτε εξαρτώμενο τέκνο το οποίο είναι ήδη εγκεκριμένος δικαιούχος προνοιακού επιδόματος ΟΠΕΚΑ για άτομα με αναπηρία, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της περ. ε της παρ.1 του άρθρου 4 του ν.4520/2018 , θεωρείται ότι καλύπτουν αυτοδικαίως τα κριτήρια 1 και 2 χωρίς κάποιον περαιτέρω έλεγχο και θα πρέπει να επιβεβαιώνουν την κάλυψη μόνο του κριτηρίου 3 στους αντίστοιχους ελέγχους και διασταυρώσεις στοιχείων.

 

πηγή enikonomia.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα