Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΒαμβακοπαραγωγοί: Πάνω από 150 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις

Βαμβακοπαραγωγοί: Πάνω από 150 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις

Περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σε 37.000 βαμβακοπαραγωγούς στο πλαίσιο της ειδικής ενίσχυσης. Το ποσό προσδιορίστηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στα 72,5 ευρώ ανά στρέμμα, μετά από την ολοκλήρωση των ελέγχων για μια σειρά φυτικών προϊόντων που λαμβάνουν ειδική και συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, άμεσα θα καταβληθούν και οι υπόλοιπες συνδεδεμένες ενισχύσεις της φυτικής παραγωγής, όπως του σκληρού σίτου, των σανοδοτικών και κτηνοτροφικών ψυχανθών, των βρώσιμων οσπρίων. Η καταβολή τους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καταβληθούν επίσης οι αποζημιώσεις των μέτρων κρατικής ενίσχυσης, με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και των de minimis για όσους παραγωγούς στοιχειοθετήθηκε σημαντική απώλεια εισοδήματος.

Επίσης, στο τέλος Απριλίου θα καταβληθούν οι ενισχύσεις που αφορούν την ζωική παραγωγή, ενώ αμέσως μετά και έως τις 14 Μαΐου θα γίνουν συμπληρωματικές πληρωμές Ενιαίας Ενίσχυσης και προκαταβολής βιολογικών που εκκρεμούν διασταυρώσεις αρχείων με την ΑΑΔΕ.

Οι αποζημιώσεις για ζημιές από τον ΕΛΓΑ ύψους 50 εκατ. ευρώ, θα καταβληθούν στους παραγωγούς, όπως έχει προγραμματισθεί έως την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα