Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΤέλη κυκλοφορίας: Έρχεται η πληρωμή ανά μήνα – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα...

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχεται η πληρωμή ανά μήνα – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα στο myCar

Έρχονται τον Απρίλιο τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα για πάνω από 120.000 φορολογούμενους οι οποίοι έχουν καταθέσει ψηφιακά τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους.

Αν και η προθεσμία υποβολής της δήλωσης ακινησίας οχημάτων εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου 2023, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν αρχίζει να ετοιμάζουν τη διάταξη για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα με στόχο το μέτρο να ενεργοποιηθεί πριν από το Πάσχα.
Όταν η ΑΑΔΕ θα ανοίξει την πλατφόρμα myCar οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να κάνουν ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους  καταβάλλοντας  τα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης.

Για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 3/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, κ.ο.κ..

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

  • Αρχές Απριλίου: ανοίγει η πλατφόρμα «myCar»
  • Αφορά: 120.000 ιδιοκτήτες ΙΧ
  • Προϋπόθεση: να έχουν θέσει σε ακινησία τα ΙΧ μέχρι 28/2/2023
  • Έλεγχος αν είναι ασφαλισμένο το ΙΧ
  • Μόνο μια φορά το χρόνο μπορεί να γίνει άρση της ακινησίας
  • Πληρωμή τελών πριν την άρση ακινησίας

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα