Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΤα ακριβά ενοίκια οδηγούν στη συγκατοίκηση

Τα ακριβά ενοίκια οδηγούν στη συγκατοίκηση

Τα ακριβά ενοίκια στα μεγάλα αστικά κέντρα θεωρεί ως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενοικίαση το 73% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν σε έρευνα της ierax analytix μαζί με την εφαρμογή MyRoomie για τη συγκατοίκηση. Παράλληλα το 43% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσει μόνο του ένα σπίτι αυτή την περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τα οφέλη της συγκατοίκησης, ποσοστό 42% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί τη συντροφικότητα ως το καλύτερο στοιχείο της συγκατοίκησης ενώ σε χαμηλότερα ποσοστά αναφέρονται τα οφέλη της οικονομικής υποστήριξης, της μείωσης των εξόδων, της βοήθειας στις δουλειές του σπιτιού και της ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα που διενεργήθηκε πανελλαδικά, με ηλεκτρονικό τρόπο και πρόσωπο με πρόσωπο, σε 1.509 άτομα άνω των 18 ετών, από τις 9 ως τις 20 Φεβρουαρίου, το 59% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει συγκατοικήσει με άτομο εκτός οικογένειας, το 50% ότι συγκατοίκησε με ερωτικό σύντροφο, το 43% με φίλο ή φίλη, το 15% με κοινό γνωστό και το 14% με άγνωστο ή άγνωστη.

Πάντως, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ierax analytix, ποσοστό 17% του δείγματος θα ένιωθε άνετα να συγκατοικήσει με κάποιον άγνωστο, ποσοστό που αυξάνεται στους άνδρες και μειώνεται στις γυναίκες. Από την άλλη πλευρά, αποτρεπτικοί παράγοντες για τη συγκατοίκηση με κάποιο άγνωστο άτομο είναι ο φόβος, η συμβατότητα στις καθημερινές συνήθειες και η καθαριότητα.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα