Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΣτα χαμηλότερα επίπεδά του από τα μέσα Μαρτίου ο χρυσός

Στα χαμηλότερα επίπεδά του από τα μέσα Μαρτίου ο χρυσός

Mετά από ένα κύμα αυξήσεων επιτοκίων από κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο

Στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τα μέσα Μαρτίου βρέθηκαν ο χρυσός και το ασήμι, μετά από ένα κύμα αυξήσεων επιτοκίων από κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο, μεταξύ αυτών μια αύξηση-έκπληξη κατά 50 μονάδες βάσης από πλευράς της Bank of England, καθώς και μετά από μια σειρά πιο hawkish του αναμενομένου σχολίων του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell.

Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου απώλεσε $21 ή 1.1%, στα 1,923 δολ. ανά ουγγιά.

Το ασήμι Ιουλίου υποχώρησε κατά 37 σεντς ή 1,5%, στα 22,44 δολ. ανά ουγγιά.

Το παλλάδιο Σεπτεμβρίου απώλεσε 59 δολ. ή 1,1%, στα 1.330  δολ. ανά ουγγιά, στα χαμηλότερα επίπεδά του από τα μέσα του 2019.

Η πλατίνα Ιουλίου έχασε 4,40 δολ. ή 0,5%, στα 944 δολ. ανά ουγγιά.

Ο χαλκός Ιουλίου απώλεσε 4 σεντς ή 0,9%, στα 3,88 δολ. η λίβρα.

Η BoE εξέπληξε με το ύψος της αύξησης επιτοκίων εκ μέρους της, καθώς ήταν υψηλότερη του αναμενομένου από τους αναλυτές προκειμένου να αντιμετωπίσει τον υψηλότερο πληθωρισμό μεταξύ των οικονομιών της G-7. Οι κεντρικές τράπεζες της Ελβετίας και της Νορβηγίας προχώρησαν επίσης σε αυξήσεις επιτοκίων, ενώ το ίδιο έπραξε επιθετικά (αν και όχι όσο ανέμεναν οι αγορές) και η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας.

“Οι κεντρικές τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα και κλίνουν ακόμη προς τη hawkish πλευρά ως προς τη νομισματική τους πολιτική. Αυτό το στοιχείο είναι bearish για την αγορά των πολύτιμων μετάλλων από την πλευρά της ζήτησης, καθώς ενισχύει το βασικό ανταγωνιστικό περιουσιακό στοιχείο, τα κρατικά ομόλογα, των οποίοων οι αποδόσεις ενισχύονται”, σημειώνει ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής στην Kitco.com, σε γραπτό σχόλιό του.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα