Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΠετρέλαιο θέρμανσης: Τι αλλάζει μετά τον κόφτη της επιδότησης

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι αλλάζει μετά τον κόφτη της επιδότησης

Με τα καύσιμα να παίρνουν συνεχώς την ανιούσα και να κινούνται πάνω από τα 93 ευρώ το βαρέλι, βαρύς αναμένεται να είναι ο λογαριασμός των νοικοκυριών για τη θέρμανση τον χειμώνα.

Ωστόσο, δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

«Θα είναι όπως έχω ξαναπεί ένα επίδομα βασικά με τα χαρακτηριστικά που είχε και πέρσι, και με τον ίδιο περίπου προϋπολογισμό. Δεν θα υπάρξουν αλλαγές», ανέφερε αρχικά ο υπουργός. Όσο για την επιδότηση στην αντλία τόνισε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά: «Η αντλία είναι κάτι διαφορετικό. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει κατεύθυνση από τις Βρυξέλλες για έναν σταδιακό περιορισμό επιδομάτων. Το αν οι εταιρείες θα δώσουν βοήθεια προς τον πολίτη, είναι δική τους δουλειά και όχι του υπουργείου. Οι τράπεζες έδωσαν χρήματα για τους πλημμυροπαθείς, το ίδιο θα κάνουν και οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Όσο για την επιδότηση στην αντλία τόνισε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά: «Η αντλία είναι κάτι διαφορετικό. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει κατεύθυνση από τις Βρυξέλλες για έναν σταδιακό περιορισμό επιδομάτων. Το αν οι εταιρείες θα δώσουν βοήθεια προς τον πολίτη, είναι δική τους δουλειά και όχι του υπουργείου. Οι τράπεζες έδωσαν χρήματα για τους πλημμυροπαθείς, το ίδιο θα κάνουν και οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα