Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠαράταση για τον Κοινωνικό Τουρισμό αλλά με τεχνικά προβλήματα - Πώς θα...

Παράταση για τον Κοινωνικό Τουρισμό αλλά με τεχνικά προβλήματα – Πώς θα κάνετε αίτηση

- Advertisement -

Αντιμέτωποι με τεχνικά προβλήματα, καθυστερήσεις και ακυρωμένες αιτήσεις βρίσκονται σήμερα οι υποψήφιοι – δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός 2024-2025, που προσπαθούν να δηλώσουν συμμετοχή και να διεκδικήσουν οικονομικές ή ακόμα και δωρεάν διανυκτερεύσεις σε καταλύματα της χώρας.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, θα παραμείνει ανοιχτή έως και αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρα 10:00, ανεξαρτήτως του ΑΦΜ του ενδιαφερόμενου, ωστόσο φαίνεται πως πολλοί αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες.

Ειδικότερα, πολίτες σχολιάζουν πως η σχετική πλατφόρμα δεν ανοίγει από το κινητό τους, ενώ όσοι επέλεξαν να κάνουν αίτηση από υπολογιστή, βλέπουν την ιστοσελίδα να «κολλάει», να «αργεί να φορτώσει», ενώ σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να κάνουν επαναφόρτωση των στοιχείων τους πάνω από 1-2 φορές.

Μάλιστα, ορισμένοι βλέπουν πως μετά από τα reload, η αίτηση τους εμφανίστηκε ως «ακυρωμένη» και χρειάστηκε να κάνουν νέα αίτηση από την αρχή.

Υπενθυμίζεται πως ο νέος κύκλος του προγράμματος της ΔΥΠΑ θα ξεκινήσει 1 Ιουλίου και αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι, ενώ συνολικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία 5ετία.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω gov.gr, με ένα κλικ ΕΔΩ.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα, ενώ σε περιπτώσεις μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, τα δικαιολογητικά επισυνάπτονται στις αιτήσεις, όπου αυτό ζητείται.

Στο πρόγραμμα δεν μπορούν να συμμετάσχουν εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι (εκτός ΑμεΑ) πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-24.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Γονείς και ΑμεΑ

Το πρόγραμμα προβλέπει ειδική μοριοδότηση για μονογονείς και για ΑμεΑ και αυξημένη μοριοδότηση για δικαιούχους με χαμηλότερο εισόδημα.

Επίσης, για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους.

Για τους γονείς, προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για κάθε ανήλικο παιδί. Φέτος, για πρώτη φορά, μοριοδοτούνται όσοι δεν έλαβαν επιταγές στο παρελθόν ή δεν πήραν επιταγή εξαιτίας μοριοδότησης στα δυο τελευταία προγράμματα.

πηγή:cnn.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα