Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαMarket Pass: Νέα τρίμηνη πληρωμή - Ποιους αφορά

Market Pass: Νέα τρίμηνη πληρωμή – Ποιους αφορά

Μέχρι και 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει γίνει η μεγάλη τρίμηνη πληρωμή για το Market Pass 2 σε όσους δικαιούνται την επιδοτήση.

Τονίζεται ότι η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Αυγούστου – Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και όσους δικαιούχους έκαναν την αίτηση μετά τις 31 Οκτωβρίου και έως τις 8 Ιανουαρίου.

Οι δικαιούχοι του Market Pass 2 και τα ποσά
Οι δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας και φυσικά να έχουν κάνει φορολογική δήλωση.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε διακόσια είκοσι (220) ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά εκατό (100) ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα χίλια (1.000) ευρώ αγορών.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό ενίσχυσης που καταβάλλεται ανέρχεται στο ογδόντα τοις εκατό (80%) επί του ανωτέρω ύψους.

Κάθε επιπλέον εξαρτώμενο μέλος ή φιλοξενούμενος προσθέτει στο εκτιμώμενο ύψος αγορών του νοικοκυριού 100 ευρώ, ενισχύοντας έτσι τη μηνιαία επιδότηση κατά 10 ευρώ, εάν επιλεγεί η έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ή κατά 8 ευρώ, εάν επιλεγεί ως τρόπος καταβολής της ενίσχυσης η τραπεζική κατάθεση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα