Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΛουκέτο ακόμα και την ίδια μέρα για όσους δεν κόβουν αποδείξεις

Λουκέτο ακόμα και την ίδια μέρα για όσους δεν κόβουν αποδείξεις

Ακόμα πιο βαριές ποινές θα επιβάλλονται από φέτος σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις ή δεν ενημερώνουν εγκαίρως το myData της εφορίας. 

Βάσει του επικαιροποιημένου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα μπορεί να βάζει αυθημερόν λουκέτο σε καταστήματα που δεν προχωρούν στην έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης, αλλά και σε όσες επιχειρήσεις δν διαβιβάζουν στο myData τις αποδείξεις που εκδίδουν.

Αν δε διαπιστωθεί ότι υπάρχουν παραβάσεις που επισύρουν την αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης άμεσα για 48 ώρες, με την πράξη αναστολής ορίζεται η αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης και προσδιορίζεται ο χρόνος έναρξης εφαρμογής του μέτρου σε ώρα εντός της ημέρας έκδοσης της πράξης, καθώς και ο σχετικός χρόνος λήξης.

Στις περιπτώσεις που συντρέχουν οι διαπιστώσεις που επισύρουν την αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης αμελλητί για 96 ώρες ή για 10 ημέρες, η αναστολή λειτουργίας στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να αρχίσει πριν από την πάροδο δύο (2) τουλάχιστον ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία επίδοσης της πράξης αναστολής λειτουργίας και της έγγραφης ειδοποίησης για το χρόνο εκτέλεσης αυτής.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα