Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαLockdown: Τον Απρίλιο μεταφέρεται το άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων

Lockdown: Τον Απρίλιο μεταφέρεται το άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων

«Φρένο» φαίνεται να μπαίνει στις συζητήσεις για σταδιακή άρση του lockdown και άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων (Γυμνασίων- Λυκείων σε πρώτη φάση) έως το τέλος Μαρτίου, εκτός κι αν υπάρξει κάποια θεαματική αλλαγή στην επιδημιολογική εικόνα έως την τελευταία εβδομάδα του μήνα.

 

Όπως υποστήριξε την Τετάρτη η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, «δεν είναι της παρούσης η όποια συζήτηση για άνοιγμα», ενώ και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «όταν η επιδημία καλπάζει, το όποιο άνοιγμα αναβάλλεται».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι ειδικοί δεν «βλέπουν» αυτή τη στιγμή άνοιγμα των καταστημάτων και των σχολείων πριν από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, σύμφωνα με την aftodioikisi.gr. Πράγμα που σημαίνει ότι αν ισχύσει κάτι τέτοιο- ανάλογα με την πορεία της πανδημίας- θα «σπρώξει» και την επανεκκίνηση των όποιων άλλων δραστηριοτήτων πιο… πίσω με την έννοια ότι δεν πρόκειται όλοι οι τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας να επαναλειτουργήσουν ταυτόχρονα. Δηλ. για την εστίαση που πρόθεση ήταν να ανοίξει μόνο με τη χρήση των εξωτερικών χώρων γύρω στις 12 Απριλίου, το πιο πιθανό είναι να πάει… πίσω περίπου επτά ημέρες. Σταθερό μένει το ορόσημο της 14ης Μαΐου για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα