Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚοινωνικός τουρισμός: Ανοιχτή η πλατφόρμα μόνο για τους παρόχους καταλυμάτων

Κοινωνικός τουρισμός: Ανοιχτή η πλατφόρμα μόνο για τους παρόχους καταλυμάτων

- Advertisement -

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2024-2025» για τους παρόχους, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά με ένα κλικ εδώ.

Συγκεκριμένα, πάροχοι του προγράμματος μπορούν να είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες που θέλουν να συμμετάσχουν παρέχοντας διαμονή και εισιτήρια στους δικαιούχους των voucher.

Η διαδρομή είναι για την αίτηση είναι: Αρχική –> Εργασία και ασφάλιση –> Αποζημιώσεις και Παροχές –> Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού

Υπενθυμίζεται πως από φέτος στο Μητρώο Παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Υποβλήθηκαν 535.684 αιτήσεις

Αξίζει να σημειωθεί πως η προθεσμία για τις αιτήσεις των δικαιούχων εξέπνευσε το πρωί της Τρίτης 10/6, με συνολικά 535.684 αιτήσεις για 899.892 επιταγές, ενώ το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ διαθέτει 300.000 voucher.

Υπενθυμίζεται πως η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Επίσης, για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους.

Δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι (εκτός ΑμεΑ) πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-24.

πηγή:cnn.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα