Για το εάν δοθεί Fuel pass (επίδομα καυσίμων) και μετά το Ιούνιο στους ιδιοκτήτες των ΙΧ ρωτήθηκε μεταξύ άλλων από δημοσιογράφο τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
” Όλα τα μέτρα μας θα έχουν διάρκεια. Είμαστε πάνω από το πρόβλημα” απάντησε ο κ. Γεωργιάδης ωστόσο την ίδια ώρα επεσήμανε” μην υποσχόμαστε στο κόσμο πράγματα που δεν γίνονται .Οι τιμές των καυσίμων αυξάνεται”.
Tι ισχύει έως τώρα για το fuel pass
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα το fuel pass:
Α.Είναι μια άυλη ψηφιακή κάρτα που χρησιμοποιείται (μέσω του smartphone στο οποίο θα εγκατασταθεί) σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, μέσω των POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα. Το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.
Β. Δικαιούται να το λάβει κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ, με σκοπό την συμβολή στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα- μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο, να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας, και να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing .
Γ. Δίνεται ποσό ενίσχυσης 50 ευρώ σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 35 ευρώ σε ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες:
Βορείου Αιγαίου,
Νοτίου Αιγαίου,
Ιονίων Νήσων,
Κρήτης,
Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής,
Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας,
Περιφερειακή Ενότητα Θάσου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,
Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής
Ενώ 40 ευρώ δίνεται στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 30 ευρώ σε ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 5 ευρώ.
Πηγή:enikos.gr