Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΕΣΠΑ 2021-2027: Eνημερωτική εκδήλωση για τις επιχειρήσεις

ΕΣΠΑ 2021-2027: Eνημερωτική εκδήλωση για τις επιχειρήσεις

Ενημερωτική εκδήλωση για τους πελάτες της με αντικείμενο τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τις επιχειρήσεις από το νέο ΕΣΠΑ 2021 -2027 πραγματοποίησε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς. Κατά την εκδήλωση δόθηκε έμφαση στις δράσεις Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Πράσινη Μετάβαση, συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ, μέσω των οποίων δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη μετάβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο επιχειρηματικό περιβάλλον της βιώσιμης ανάπτυξης.

Την υβριδική εκδήλωση παρακολούθησαν πελάτες της Τράπεζας, εκπροσωπώντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που παρέχονται από το νέο ΕΣΠΑ, τη σημασία του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της Πράσινης Μετάβασης και τις ωφέλειες από τις δράσεις αυτές στη βελτίωση, τόσο της καθημερινής λειτουργίας όσο και των οικονομικών αποτελεσμάτων μιας επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπογράφηκε μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) μνημόνιο συνεργασίας με αντικείμενο την περαιτέρω υποστήριξη των δραστηριοτήτων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην κατεύθυνση ενίσχυσης της δυνατότητας πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα και αξιοποίησης των ευκαιριών του συνόλου χρηματοδοτικών προγραμμάτων και δράσεων όπως του Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (R.R.F.) και του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (Ε.Σ.Π.Α.).

Η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί τον βασικό χρηματοδότη της μικρομεσαίας επιχείρησης. Για το έτος 2022, το μερίδιο αγοράς υπερέβη το 33% στο σύνολο και το 45% ειδικότερα για τα χρηματοδοτικά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα επενδυτικού χαρακτήρα.

Το συνολικό ποσό για το ίδιο έτος, που εκταμιεύθηκε προς τις ΜμΕ ανήλθε συνολικά στα €651 εκ. με πιστωτική επέκταση και στα €440 εκ., ειδικότερα για τα συγχρηματοδοτούμενα χρηματοδοτικά. Το ποσοστό εγκρισιμότητας των αιτημάτων δανείων που υποβλήθηκαν προς αξιολόγηση άγγιξε το 70%.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα