Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΈρευνα: Πτώση των τιμών για ρεύμα και φυσικό αέριο τον Ιούνιο

Έρευνα: Πτώση των τιμών για ρεύμα και φυσικό αέριο τον Ιούνιο

- Advertisement -

Μείωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου τον Ιούνιο στη χώρα μας προκύπτει από την μηνιαία έρευνα HEPI για τις λιανικές τιμές του ηλεκτρικού σε χώρες της Ευρώπης, που διεξάγουν οι ρυθμιστικές αρχές ενέργειας της Αυστρίας και της Ουγγαρίας και η εταιρεία Vaasa ETT.
Συγκεκριμένα η μέση τιμή καταναλωτή μαζί με τους φόρους τον προηγούμενο μήνα ήταν 25,71 σεντς ανά κιλοβατώρα, μειωμένη κατά 3% σε σχέση με το Μάιο και κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ που ήταν 25,82 σεντς. Πτωτική ήταν η τάση των τιμών τον Ιούνιο για το ρεύμα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Εξετάζοντας μόνο τα κυμαινόμενα τιμολόγια η Αθήνα με 24,23 σεντς ανά κιλοβατώρα κατατάσσεται στη 8η θέση με ακριβότερες πόλεις το Δουβλίνο (47,12 σεντς), το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Ρώμη, το ‘Αμστερνταμ, τις Βρυξέλλες και το Παρίσι.

Αντίστοιχα για το φυσικό αέριο το οικιακό τιμολόγιο στην Αθήνα ήταν 7,17 σεντς, που είναι η 4η χαμηλότερη τιμή στην ΕΕ ενώ ο μέσος όρος στις χώρες – μέλη τον Ιούνιο ήταν 11,11 σεντς. Η τιμή στη χώρα μας σημείωσε σημαντική πτώση (15%) σε σχέση με το Μάιο ακολουθώντας την υποχώρηση των διεθνών τιμών.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα