Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΈρχεται επιδότηση μισθού έως 700 ευρώ για προσλήψεις ανέργων

Έρχεται επιδότηση μισθού έως 700 ευρώ για προσλήψεις ανέργων

Τρία νέα προγράμματα απασχόλησης, για άνεργους που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες ή διαμένουν σε περιοχές-θύλακες υψηλής ανεργίας αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Επιδότηση 10.000 θέσεων εργασίας για άνεργους ηλικίας 45 ετών και άνω

Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να προκηρυχθεί το πρόγραμμα που αφορά στην επιδότηση 10.000 θέσεων εργασίας για άνεργους ηλικίας 45 ετών και άνω, σε περιοχές με μεγάλο δείκτη ανεργίας.

Έμφαση θα δοθεί στους μακροχρόνια άνεργους, οι οποίοι θα έχουν επιδότηση μισθού μέχρι και 80%, καθώς και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας.

Εργασιακή εμπειρία για 10.000 άνεργους νέους ηλικίας 18-30 ετών

Συνολικά 10.000 άνεργοι νέοι ηλικίας 18-30 ετών θα μπορέσουν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.

 

Η ΔΥΠΑ θα καταβάλλει για 7 μήνες αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Προσλήψεις 10.000 ανέργων που ανήκουν σε ομάδες με δυσκολίες επανένταξης

Το τρίτο πρόγραμμα αφορά επίσης 10.000 άνεργους, που ανήκουν σε ομάδες με δυσκολίες επανένταξης στην αγορά εργασίας, όπως γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής ή έμφυλης βίας, Ρομά αλλά και άτομα μεγάλης ηλικίας, που είναι για πάνω από 12 μήνες εκτός αγοράς εργασίας.

Η ΔΥΠΑ καλύπτει το 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με ανώτερο όριο τα 700 ευρώ μηνιαίως.

3.000 θέσεις εργασίας με έμφαση στις γυναίκες

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα 17/10 ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τις 3.000 θέσεις εργασίας Γ’ κύκλου του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας, με έμφαση στις γυναίκες».

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

πηγή cnn.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα