Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΕπιδότηση ρεύματος: Τι ισχύει για τον Φεβρουάριο

Επιδότηση ρεύματος: Τι ισχύει για τον Φεβρουάριο

Παραδείγματα για τις επιδοτήσεις ρεύματος του μηνός Φεβρουαρίου παρουσίασε η εκπομπή Συνδέσεις στην ΕΡΤ.

Οι επιδοτήσεις θα είναι μειωμένες σε σχέση με τον Ιανουάριο καθώς οι τιμές που έχουν ανακοινώσει οι πάροχοι είναι επίσης «ψαλιδισμένες» σημαντικά έως και κατά 65% συγκριτικά με τον περασμένο μήνα.

«Ήταν πιο χαμηλά τα τιμολόγια που έδωσαν οι πάροχοι, άρα εξ αντανακλάσεως και η στήριξη του κράτους θα είναι πιο χαμηλή» είπε ο οικονομικός σύμβουλος Γιάννης Χατζησαλάτας. Η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά, εμπορικούς καταναλωτές και αγρότες τον Φεβρουάριο ανέρχεται στα 95 εκατ. ευρώ.Υπενθυμίζεται ότι για το φυσικό αέριο, δεν υπάρχει επιδότηση τον Φεβρουάριο.

Τι ισχύει για την επιδότηση ρεύματος τον Φεβρουάριο

Για τα οικιακά τιμολόγια

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες: επιδότηση 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα (αφορά το 90% των νοικοκυριών). Για μηνιαίες καταναλώσεις από 501 κιλοβατώρες και πάνω: θα δοθεί επιδότηση 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα μόνο αν επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης 15% σε σχέση με πέρσι.
Για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η επιδότηση θα είναι 88 ανά μεγαβατώρα.

Για τα επαγγελματικά τμολόγια

Στα επαγγελματικά τιμολόγια, θα ισχύσει επιδότηση 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα για όλους τους εμπορικούς και επαγγελματικούς καταναλωτές. Για τους αγρότες, η επιδότηση είναι οριζόντια και ανέρχεται στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Τι πρέπει να κάνουν οι αρτοποιοί

Ειδικά οι αρτοποιοί πρέπει να επικοινωνήσουν με τον πάροχο που εκπροσωπούσε ή εκπροσωπεί την/τις παροχή/ες τους από τον περασμένο Φεβρουάριο για να ενημερωθούν σχετικά με την διαδικασία, προκειμένου να τους αποδοθούν αναδρομικά τα ποσά των επιδοτήσεων του ταμείου ενεργειακής μετάβασης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα