Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΕπίδομα 400 ευρώ: Χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι μπορούν να το πάρουν

Επίδομα 400 ευρώ: Χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι μπορούν να το πάρουν

Χιλιάδες εργαζόμενοι μπορούν να εισπράξουν το επίδομα των 400 ευρώ.

Το επίδομα αυτό παρέχεται μέσω προγράμματος κατάρτισης. Το πρόγραμμα είναι υλοποιείται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και αφορά 150.000 υπαλλήλους ιδιωτικού τομέα. Το επίδομα δίνεται υπό προϋποθέσεις στους δικαιούχους.

Αναλυτικά:
Από την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, ξεκίνησε η επιλογή μαθημάτων από τους εργαζομένους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατάρτισης «Πάω Μπροστά» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με πόρους ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ και υλοποιείται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Συνολικά 150.000 μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ή να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητές τους. Οι 121.165 εργαζόμενοι που έχουν ήδη ενταχθεί στο μητρώο ωφελουμένων της αρχικής φάσης της δράσης μπορούν πλέον να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, πηγαίνοντας στη διεύθυνση https://voucher.gov.gr/ και πατώντας στον σύνδεσμο «Επιλογή προγραμμάτων κατάρτισης από τους Εργαζόμενους Ωφελούμενους».

Οι καταρτιζόμενοι θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 80 ωρών (διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης) και κατόπιν θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης. Κάθε εργαζόμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης της επιλογής του και θα συμμετάσχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης, θα λάβει εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης, δηλαδή συνολικά 400 ευρώ.

Σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Πανεπιστημίων, αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) και διεθνείς κολοσσούς τεχνολογίας, η ΔΥΠΑ προσφέρει στους εργαζόμενους μία μεγάλη λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης από τα οποία θα μπορούν να επιλέξουν, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ.

Ενδεικτικά, οι επιλογές περιλαμβάνουν από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop, μέχρι αντικείμενα πιο υψηλής εξειδίκευσης όπως data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

Στόχος είναι οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στους χώρους εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και κατά συνέπεια να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Το πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης προσπάθειας κατάρτισης του εργατικού δυναμικού στην ιστορία της χώρας, με στόχο στα επόμενα χρόνια να έχουν λάβει καταρτιστεί 500.000 εργαζόμενοι και άνεργοι πολίτες.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη Β΄ φάση του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise-kai-ekpaideutiko-periekhomeno/katartisi-ergazomenon

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνση:

https://www.dypa.gov.gr/proghramma-pao-mprosta

 

Πηγή:Newpost.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα