Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΕΝΦΙΑ: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε τροποποιήσεις στο έντυπο Ε9

ΕΝΦΙΑ: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε τροποποιήσεις στο έντυπο Ε9

Έως τις 31 Μαρτίου 2023 θα πρέπει να τροποποιήσουν το έντυπο Ε9 και να δηλώσουν στην εφορία τις αλλαγές που έγιναν έως και το 2022 στα στοιχεία των ακινήτων τους συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων.
Η εν λόγω προθεσμία αφορά στους πολίτες που απέκτησαν ακίνητο με αγορά, γονική παροχή ή κληρονομιά ή πούλησαν ή αποκάλυψαν «ξεχασμένα» τετραγωνικά μέτρα στους δήμους.

Επίσης επισημαίνεται πως την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Περιουσιολόγιο» θα πρέπει να επισκεφτούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που διαπίστωσαν λάθη στην περιουσιακή τους κατάσταση. Στην συνέχεια θα πρέπει προβούν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο myAADE και να ελέγξουν τα στοιχεία των ακινήτων τους.

Μερικές από τις διορθώσεις που μπορούν να γίνουν στα στοιχεία των ακινήτων των φορολογουμένων αφορούν μεταξύ άλλων τα λάθη που έχουν γίνει στα τετραγωνικά μέτρα αλλά και στο ποσοστό κυριότητας ή ακόμη μπορούν να δηλώσουν την αποπεράτωση εργασιών σε ημιτελή κτίσματα.

Μπορούν να διορθώσουν λάθη στα τετραγωνικά, στο ποσοστό κυριότητας, ή να δηλώσουν την αποπεράτωση εργασιών σε ημιτελή κτίσματα. Σημειώνεται ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν οι φορολογούμενοι την 1η Ιανουαρίου 2023 και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών τα εκκαθαριστικά αναμένεται να εκδοθούν τον Απρίλιο, ώστε η αποπληρωμή του φόρου να ξεκινήσει από τον Μάιο σε 10 ίσες μηνιαίες δόσεις.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα