Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΕ9: Τέλος χρόνου για αλλαγές και διορθώσεις

Ε9: Τέλος χρόνου για αλλαγές και διορθώσεις

Εκπνέει σήμερα και η νέα προθεσμία που δόθηκε με πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, για αλλαγές στο Ε9 για τα ακίνητα, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Το Ε9 θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν όσοι φορολογούμενοι απέκτησαν το 2022 ακίνητα με αγορά, δωρεά-γονική παροχή ή κληρονομιά, όσοι μεταβίβασαν ακίνητα με πώληση, δωρεά ή γονική παροχή και όσοι είχαν άλλου είδους μεταβολές, όπως για παράδειγμα η αύξηση της επιφάνειας των ακινήτων τους λόγω αποκάλυψης «ξεχασμένων» τετραγωνικών. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ε9 θα κλείσει την Μ. Τετάρτη το βράδυ, προκειμένου να αρχίσει η εκκαθάριση του φόρου και να σταλούν έως το τέλος Απριλίου τα εκκαθαριστικά σε 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ο φετινός συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ είναι μειωμένος κατά περίπου 380 εκατ. ευρώ και ανέρχεται σε 2,3 δισ. ευρώ από 2,65 δισ. ευρώ πέρυσι. Η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε 10 δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται μέχρι τέλος Μαΐου και η τελευταία τον Φεβρουάριο του 2023. Η πλειονότητα των ιδιοκτητών θα πληρώσει τον ίδιο λογαριασμό με πέρυσι, ενώ αλλαγές στο ποσό θα έχουν ουσιαστικά προχώρησαν ή θα προχωρήσουν σε κάθε είδους διορθώσεις στα στοιχεία των ακινήτων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα