Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔΥΠΑ – ΕΦΚΑ: Ο χάρτης των πληρωμών για την περίοδο 17 –...

ΔΥΠΑ – ΕΦΚΑ: Ο χάρτης των πληρωμών για την περίοδο 17 – 21 Ιουνίου

- Advertisement -

Κατά την περίοδο 17 έως 21 Ιουνίου, θα καταβληθούν 72.700.677 ευρώ σε 76.052 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Ειδικότερα:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ από τις 17 έως 21 Ιουνίου θα καταβληθούν 14.800.000 ευρώ σε 850 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

• Στις 20 Ιουνίου θα καταβληθούν 14.150.677 ευρώ σε 32.067 δικαιούχους για Επιδόματα Μητρότητας, Κυοφορίας, Ασθενείας, Ατυχήματος, Έξοδα Κηδείας.

2. Από την ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

• 14 εκατ. ευρώ σε 23.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

• 20 εκατ. ευρώ σε 19.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

• 9 εκατ. ευρώ σε 110 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».

• 50 χιλ. ευρώ σε 25 δικαιούχους του προγράμματος «Ανακαινίζω – Νοικιάζω».

• 700 χιλ. ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Αλλάζει το επιδοματικό πλαίσιο

Υπενθυμίζεται πως αλλάζει ο χάρτης των επιδομάτων με τη διαμόρφωση ενιαίων κανόνων για τις μη συνταξιοδοτικές παροχές του ΕΦΚΑ.

Οπως προκύπτει από το πόρισμα της επιτροπής, που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εργασίας, η διαμόρφωση ενιαίων κανόνων θα επιφέρει και περικοπές και αποτελεί εκκρεμότητα από την 1η Ιανουαρίου 2017, οπότε ενσωματώθηκαν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΦΚΑ. Εμφαση θα δοθεί στις παροχές ασθένειας, μητρότητας, εργατικού ατυχήματος, αλλά και αναπηρίας, όπως και στα έξοδα κηδείας.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να υπάρξει εξορθολογισμός των παροχών και να δημιουργηθεί ένας ενιαίος κανονισμός, από τους 88 που υπάρχουν σήμερα. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο χειμώνα. Ο ενιαίος κανονισμός παροχών αποτελεί το πρώτο βήμα για την απλοποίηση της πολυνομίας και την κατάργηση των επιμέρους καταστατικών που ακόμη και σήμερα εφαρμόζονται από τα Ταμεία, παρότι όλα έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ.

Το δεύτερο βήμα είναι ο ενιαίος κανονισμός ασφάλισης, που θα απλοποιήσει τις επιμέρους διατάξεις που εφαρμόζονται από τα Ταμεία ως προς τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Η εισήγηση της επιτροπής προς το υπουργείο Εργασίας, ενόψει της εφαρμογής του νέου κανονισμού, είναι να ληφθούν ως βάση οι παροχές του ΙΚΑ και πάνω σ’ αυτές να γίνουν αυξομειώσεις στα επιδόματα των υπόλοιπων φορέων. Θεωρείται βέβαιο ότι τα επιδόματα ασθένειας θα είναι στα επίπεδα του ΙΚΑ.

ot.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα