Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΧριστουγεννιάτικη φορολοταρία: Μοιράζει 1,2 εκατ. ευρώ – Πότε θα γίνει η κλήρωση

Χριστουγεννιάτικη φορολοταρία: Μοιράζει 1,2 εκατ. ευρώ – Πότε θα γίνει η κλήρωση

Μεγάλος μποναμάς περιμένει τους φορολογούμενους τα Χριστούγεννα. Πάνω από 1.2 εκατ. ευρώ πρόκειται να μοιράσει η μεγάλη χριστουγεννιάτικη Φορολοταρία σε τυχερούς φορολογούμενους που πραγματοποιούν καθημερινά τις συναλλαγές τους με «πλαστικό χρήμα».

Συγκεκριμένα, η κλήρωση της ΑΑΔΕ θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου και από αυτήν θα προκύψουν 12 υπερτυχεροί που θα λάβουν 100.000 ευρώ έκαστος. Εκτός από τις 100.000 ευρώ, όμως, θα κληρωθούν και μικρότεροι λαχνοί, 1.000 ευρώ από τα αδιάθετα ποσά των προηγούμενων κληρώσεων.

Το πλήθος αυτών των λαχνών προσδιορίζεται από το συνολικό χρηματικό ποσό που τυχόν παρέμεινε αδιάθετο κατά τις προηγηθείσες μηνιαίες κληρώσεις και συγκεκριμένα από το τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Στην κλήρωση μετέχουν αθροιστικά όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις διενεργηθείσες έντεκα (11) μηνιαίες κληρώσεις στο διάστημα Φεβρουάριος έως Δεκέμβριος 2022.

Ποιοι μένουν «εκτός» Χριστουγεννιάτικης Φορολοταρίας

Στη μεγάλη ετήσια κλήρωση των γιορτών δεν συμμετέχουν όσοι έχουν κερδίσει σε μηνιαία κλήρωση έπαθλο 50.000 ευρώ.

Ποιοι συμμετέχουν στις μηνιαίες κληρώσεις
Στις δημόσιες κληρώσεις συμμετέχουν αυτόματα, με βάση τα στοιχεία που συλλέγει η φορολογική διοίκηση, τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΑΦΜ στην Ελλάδα και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

Πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής,
Έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το τελευταίο φορολογικό έτος για το οποίο έχει παρέλθει η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής, εφόσον είναι υπόχρεοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε ένα ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμών λογίζεται ένας λαχνός. Το ανώτατο ύψος συναλλαγών έχει οριστεί στα 10.000 ευρώ ανά συμμετέχοντα. Παράλληλα, οι λαχνοί αυξάνονται όταν:

Το ποσό που καταναλώνεται με ηλεκτρονικό τρόπο ξεπερνά το 30%, 50%, 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οπότε οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται.
Πολίτες έχουν ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης, μικρότερο από 1.000 ευρώ αλλά και όσοι δεν είναι υπόχρεοι στην υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, τότε ο αριθμός των λαχνών διπλασιάζεται για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς την περαιτέρω προσαύξηση ανάλογα με το ποσοστό του μηνιαίου εισοδήματος καταναλώνεται με ηλεκτρονικό τρόπο.
Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενοι της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις προσαυξήσεις. Ως μηνιαίο εισόδημα νοείται το 1/12 του ετήσιου, ατομικού πραγματικού καθαρού εισοδήματος, φορολογούμενου ή απαλλασσόμενου της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης και δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα που προκύπτει από την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων.
Υπάρχουν προστατευόμενα τέκνα, οπότε και οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα προσαυξάνονται κατά 50%.
Πώς εισπράττονται τα έπαθλα
Τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στο λογαριασμό πληρωμών που έχει δηλώσει ή θα δηλώσει ο ενδιαφερόμενος για το σκοπό αυτό στο myAADE της ΑΑΔΕ, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεται ως δικαιούχος.

Στους πολίτες που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, δίνεται προθεσμία 3 μηνών από την επομένη της ημερομηνίας διεξαγωγής της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ, τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Η πίστωση του ποσού στην περίπτωση αυτή γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του λογαριασμού πληρωμών. Σημειώνεται πως το ποσά που κληρώνονται είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών