Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΧρηματιστήριο Αθηνών: Συνέχεια στην ανοδική αντίδραση με ώθηση από το διεθνές κλίμα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνέχεια στην ανοδική αντίδραση με ώθηση από το διεθνές κλίμα

Σε ανοδικό έδαφος για δεύτερη συναπτή μέρα διατηρείται το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους φόβους για αντίποινα του Ισραήλ κατά του Ιράν να αποκλιμακώνονται σταδιακά. Η προσοχή παραμένει στραμμένη στο διεθνές πεδίο, με τα πρώτα σημάδια από τις ξένες αγορές να είναι ενθαρρυντικά.

Η επαναφορά πάνω από τη «ζώνη» στήριξης των 1.360 μονάδων λειτούργησε ευεργετικά για το Χ.Α., παρέχοντάς του επιπλέον «καύσιμα» ώστε να ανακτήσει πρόσθετο έδαφος, μετά το τετραήμερο sell off της περιόδου 11-16 Απριλίου.

Στην έναρξη των συναλλαγών της Πέμπτης (18/2), ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,79% στις 1.376,32 μονάδες, έχοντας κινηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των 1.368,23 μονάδων (χαμηλό ημέρας) και των 1.376,53 μονάδων (υψηλό ημέρας). Βασικός στόχος η επιστροφή πάνω από τις 1.400 μονάδες, που θα ανοίξουν εκ νέου τις «πύλες» στα πολυετή υψηλά.

Ώθηση στην εγχώρια αγορά παρέχουν τα ισχυρά αποτελέσματα των εισηγμένων, τα οποία συνοδεύονται από γενναιόδωρα μερίσματα και αισιόδοξες προοπτικές για την πορεία της τρέχουσας χρονιάς. Δεν πέρασε απαρατήρητο από τους traders το μέρισμα ύψους 1 ευρώ της Jumbo, με τη μετοχή να εκκινεί σήμερα με κέρδη που ξεπερνούν το 1%.

Πάντως, η επενδυτική ψυχολογία παραμένει εύθραυστη, γεγονός που αποδεικνύεται από την χθεσινή πρώτη αντίδραση των αγοραστών, η οποία δεν πάτησε σε γερά «θεμέλια», με τις τράπεζες να «φλερτάρουν» με την έκτη διαδοχική τους πτώση.

Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα