Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΧρηματιστήριο Αθηνών: Μικρή άνοδος και επιστροφή στις 1.400 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρή άνοδος και επιστροφή στις 1.400 μονάδες

Μία πρώτη πειστική απόπειρα να επιστρέψει πάνω από τις 1.400 μονάδες κάνει σήμερα (13/3) το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προέρχεται από την ψύχραιμη αντίδραση στο εκτεταμένο sell off που προηγήθηκε τη Δευτέρα.

Οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Χ.Α. συνοδεύθηκαν από υψηλούς τζίρους στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Τρ. Πειραιώς στους δείκτες MSCI και FTSE Russell λόγω του πρόσφατου placement. Η σημαντική αύξηση του free float και της στάθμισης της τραπεζικής μετοχής άσκησε ισχυρές πιέσεις σε άλλα «βαριά» χαρτιά της εγχώριας αγοράς.

Στο στόχαστρο των πωλητών βρέθηκαν οι τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να μην ανακάμπτει ούτε στη θετική συνεδρίαση της Τρίτης. Ο τραπεζικός δείκτης προέρχεται από ένα 4ήμερο πτωτικό σερί, υποχωρώντας κάτω από τις 1.200 μονάδες, με τις σωρευτικές απώλειες να ξεπερνούν το 6%.

Το rebound του Χρηματιστηρίου συνεχίζεται και σήμερα, με τα εταιρικά αποτελέσματα και το κλίμα ευφορίας στις διεθνείς αγορές να λειτουργούν ως στηρίγματα. Σημειώνεται ότι η Wall Street κατάφερε να «χωνέψει» τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, με τον δείκτη S&P 500 να επιστρέφει στον «δρόμο» των ρεκόρ. Σε ιστορικό υψηλό έκλεισε και ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600, με τις τάσεις να παραμένουν ανοδικές και σήμερα.

Σε ό,τι αφορά τη Λεωφόρο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται σήμερα κατά 0,47% στις 1.402,45 μονάδες, με το υψηλό ημέρας να εντοπίζεται στις 1.404,35 μονάδες και το χαμηλό ημέρας στις 1.398,60 μονάδες. Στο ταμπλό ξεχωρίζουν η Aegean και ο ΟΠΑΠ, με κέρδη τουλάχιστον 1%, με την πρώτη να λαμβάνει ώθηση από τις εξαιρετικές επιδόσεις για το 2023 και το δεύτερο να βρίσκεται εν αναμονή των δικών του αποτελεσμάτων.

Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα