Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΧρηματιστήριο Αθηνών: Διστακτικό ξεκίνημα, με τράπεζες και αποτελέσματα στο προσκήνιο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διστακτικό ξεκίνημα, με τράπεζες και αποτελέσματα στο προσκήνιο

Στην αντίδραση των επενδυτών την επομένη του placement της Τρ. Πειραιώς εστιάζει σήμερα (11/3) η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, την ώρα που η εικόνα στις διεθνείς αγορές «μυρίζει» διόρθωση.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Δευτέρας επικρατούν ήπια πτωτικές τάσεις, με τον τραπεζικό κλάδο να διαφοροποιείται λόγω των κερδών που καταγράφουν οι περισσότερες συστημικές τράπεζες. Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα είναι η μοναδική που απομένει για να ανακοινώσει τα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα, με όλα τα βλέμματα να στρέφονται πάνω της, κυρίως λόγω των προσδοκιών που έχουν οι επενδυτές για τη διανομή μερίσματος.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,10% στις 1.425,54 μονάδες και έχει κινηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των 1.423,59 (χαμηλό ημέρας) και των 1.427,48 μονάδων (υψηλό ημέρας). Αντίθετα, ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,15% στις 1.232,64 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών έχει «αναρριχηθεί» ήδη στα 10,5 εκατ. ευρώ, με τα 5 εκατ. ευρώ να αφορούν την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τζίρο 1 εκατ. ευρώ κάνει η Entersoft. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαμορφώνεται στα 98,35 δισ. ευρώ. Μοιρασμένη η εικόνα στο ταμπλό, με 36 μετοχές να ενισχύονται, 38 να υποχωρούν και 13 να παραμένουν αμετάβλητες.

Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα