Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΧρηματιστήριο Αθηνών: Ασκήσεις ισορροπίας στο επίπεδο των 1.400 μονάδων

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ασκήσεις ισορροπίας στο επίπεδο των 1.400 μονάδων

- Advertisement -

Σε φάση ανασύνταξης δυνάμεων παραμένει για τρίτη διαδοχική μέρα η εγχώρια αγορά, η οποία συνέρχεται σταδιακά από το sell off της περασμένης Δευτέρας (11/3) που οδήγησε τον Γενικό Δείκτη κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδων.

Στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, γίνεται μία νέα απόπειρα επαναπροσέγγισης των πολυετών υψηλών που κατακτήθηκαν πρόσφατα. Το ζητούμενο είναι να έχει διάρκεια η ανάκαμψη, καθώς παρόλο που προέρχεται από διήμερη άνοδο, το Χ.Α. είχε κλείσει μακριά από τα υψηλά ημέρας στο επίμαχο διάστημα. Σημειώνεται ότι υψηλό έτους (και 13ετίας) αποτελούν οι 1.434 μονάδες, οπότε η απόσταση που έχουν να διανύσουν οι αγοραστές είναι μεγάλη.

Στο επίκεντρο βρίσκεται σήμερα ο ΟΠΑΠ, ο οποίος δημοσίευσε ισχυρά αποτελέσματα, με ρεκόρ εσόδων για το δ’ τρίμηνο του 2023 και συνολικό μέρισμα 1,85 ευρώ για ολόκληρο το προηγούμενο έτος. Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, η μετοχή σημειώνει κέρδη άνω του 1%, φτάνοντας μία «ανάσα» από τα 17 ευρώ.

Αβαντάζ αποτελεί για την εγχώρια αγορά το θετικό κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό, καθώς οι traders «ποντάρουν» στο ότι οι κεντρικές τράπεζες θα αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια από τον ερχόμενο Ιούνιο. Διάλειμμα από τα ρεκόρ έκανε η Wall Street, αν και τα futures προοιωνίζουν ανάκαμψη σήμερα. Σε νέο ιστορικό υψηλό βρέθηκε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 και ακολουθούν από κοντά ο γερμανικός DAX και ο γαλλικός CAC 40.

Όσον αφορά το ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει ήπια άνοδο της τάξης του 0,20% και διαπραγματεύεται στις 1.402,72 μονάδες. Στο υψηλό ημέρας, ο ΓΔ βρέθηκε έως τις 1.404,06 μονάδες, ενώ χαμηλό ημέρας αποτελούν οι 1.401,55 μονάδες.

πηγή:protothema.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα