Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΧρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικές τάσεις εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικές τάσεις εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές

- Advertisement -

Την επενδυτική «άνοιξη» που επικρατεί στα μεγάλα χρηματιστήρια σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία εκμεταλλεύεται η Λεωφόρος Αθηνών, «αγγίζοντας» νέες κορυφές αμέσως μετά την έναρξη των συναλλαγών της Πέμπτης (22/2).
Η αρχή έγινε με την αντίδραση της Wall Street, η οποία ήρθε στο φίνις της χθεσινής συνεδρίασης, με τους δείκτες Dow Jones και Nasdaq να κλείνουν σε θετικό έδαφος, αποτρέποντας την τρίτη διαδοχική τους πτώση. Ακολούθησαν οι επιδόσεις ρεκόρ της Nvidia, οι οποίες πυροδότησαν ένα τεχνολογικό ράλι, το οποίο με τη σειρά του οδήγησε τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei πάνω από τις 39.000 μονάδες για πρώτη φορά στα χρονικά.

Της ισχυρής ανοδικής τάσης επωφελούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς πολλοί δείκτες, συμπεριλαμβανομένου του Stoxx 600, «φλερτάρουν» με νέα υψηλά. Εξαίρεση δε θα μπορούσε να αποτελέσει η ελληνική αγορά, η οποία ανακάμπτει μετά το χθεσινό διάλειμμα απωλειών, ξεπερνώντας τις 1.430 μονάδες στα πρώτα λεπτά της σημερινής συνόδου.

Πλέον, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,44% στις 1.426,58 μονάδες, έχοντας κινηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των 1.425,48 (χαμηλό ημέρας) και των 1.431,08 μονάδων (υψηλό ημέρας). Υπενθυμίζεται ότι το επόμενο σημείο αναφοράς για τον ΓΔ είναι οι 1.429,12 μονάδες (κλείσιμο 2ας Μαΐου 2011), ενώ σε περίπτωση υπέρβασής τους, αμέσως επόμενο υψηλότερο επίπεδο αποτελούν οι 1.434,65 μονάδες (29 Απριλίου 2011).

Η προσοχή της επενδυτικής κοινότητας στρέφεται στην κίνηση που θα ακολουθήσει η μετοχή του ΟΤΕ, μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων χρήσης 2023 πριν το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου, τα οποία ξεπέρασαν ακόμη και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις. Σε πρώτη φάση, ο τίτλος σημειώνει κέρδη άνω του 1,5% και επιστρέφει πάνω από τα 14 ευρώ.

Πηγή:protothema.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα