Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομία«Ανοιχτό» το αν θα παραταθεί το Market Pass και μετά τον Οκτώβριο

«Ανοιχτό» το αν θα παραταθεί το Market Pass και μετά τον Οκτώβριο

- Advertisement -

Θετική η αποτίμηση του Market Pass για τον υπουργό Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, αφού όπως ανέφερε στην ΕΡΤ «λειτούργησε και αναμένεται να λειτουργήσει ακόμα για κάποιο διάστημα» ερωτηθείς για το ζήτημα της ακρίβειας στα τρόφιμα.

Για το ίδιο ζήτημα, ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι «πάντως, ένα βασικό εργαλείο που θα έχουμε από την πρώτη του χρόνου για τους δημοσίους υπαλλήλους σίγουρα είναι η αύξηση των μισθών. Ως προς αυτό, για τον ιδιωτικό τομέα είναι οι αυξήσεις που δόθηκαν ήδη στον κατώτατο μισθό».

Ειδικότερα, για το ίδιο ζήτημα ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει το θέμα της ακρίβειας με διαφορετικούς τρόπους. Ένας τρόπος είναι το Market Pass, το οποίο ήταν κάτι που έτυχε και αυτό κριτικής, αλλά πάντως λειτούργησε και στήριξε σε κάποιο βαθμό τα ελληνικά νοικοκυριά. Ένας δεύτερος τρόπος είναι οι αυξήσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων μετά από 14 χρόνια. Αθροιστικά η ενίσχυση ετησίως των δημοσίων υπαλλήλων είναι 1.476 ευρώ με όλες τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, αλλά και οι αυξήσεις που δόθηκαν στον ιδιωτικό τομέα με την αύξηση του κατώτατου μισθού και με τις αυξήσεις των υπόλοιπων μισθωτών».

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα