Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΑμεση έναρξη του προγράμματος «ανακαινίζω - ενοικιάζω» με προκαταβολές για τους δικαιούχους

Αμεση έναρξη του προγράμματος «ανακαινίζω – ενοικιάζω» με προκαταβολές για τους δικαιούχους

Την άμεση έναρξη του προγράμματος «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» για την ανακαίνιση σχεδόν 12.500 κλειστών κατοικιών που θα διατεθούν αποκλειστικά για μακροχρόνια μίσθωση ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.
Με παρέμβασή της στην Ολομέλεια όπου συζητείται νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης αλλά και την ενίσχυση των νέων οικογενειών η κυρία Ζαχαράκη ανέφερε ότι αμέσως μετά την ψήφιση της ρύθμισης που προβλέπει τη δυνατότητα προκαταβολής μέρους της επιδότησης στους δικαιούχους του προγράμματος «ανακαινίζω – Ενοικιάζω» και της δυνατότητας συμμετοχής στο πρόγραμμα των ιδιοκτητών ή επικαρπωτών με ποσοστό κυριότητας / επικαρπίας ίσο με το 50% , θα εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ και θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα των αιτήσεων.

«Για το Ανακαινίζω – Ενοικιάζω φέραμε θετική ρύθμιση για προκαταβολή του αρχικού ποσού ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη διευκόλυνση στους δικαιούχους και άρα περισσότερα ακίνητα» είπε αρχικά η κυρία Ζαχαράκη ενώ πηγές του Υπουργείου αναφέρουν ότι η σχετική πλατφόρμα στο gov.gr θα ανοίξει την προσεχή εβδομάδα.

Πέραν, αυτού η υπουργός αναφέρθηκε και στην διάταξη για την αύξηση του επιδόματος γέννησης που θα ισχύσει αναδρομικά πιάνοντας και δικαιούχους του 2023. Με την ρύθμιση θεσπίζεται αύξηση επιδόματος της τάξεως των 400 ευρώ για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, κλιμακούμενη για κάθε επόμενο τέκνο και φθάνοντας το επιπλέον ποσό των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ για δικαιούχους με τέσσερα (4) ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα πριν τη γέννηση.

Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα