Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαAirbnb: Το έξτρα ποσό που θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον πελάτη

Airbnb: Το έξτρα ποσό που θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον πελάτη

Πρώτος μήνας δηλώσεων του Τέλους Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση είναι ο Φεβρουάριος, για όσους εκμεταλλεύονται τα ακίνητά τους μέσω των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Με την απόφαση αριθμ. Α. 1217/2023, όλοι όσοι εκμεταλλεύονται τα ακίνητά τους μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων από τις πλατφόρμες τύπου AirBnb, Booking κτλ. θα πρέπει να πληρώνουν στο κράτος ένα φόρο ο οποίος ονομάζεται Τέλος Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση.

Το Τέλος αυτό το επιβαρύνεται, επί της ουσίας, ο πελάτης καθώς το καταβάλει στον διαχειριστή του ακινήτου, ο οποίος με τη σειρά του το αποδίδει στο κράτος.

Η διαδικασία για τη δήλωση πραγματοποιείται μέσω της Εφαρμογής Ψηφιακής Υποδοχής και Διαχείρισης Αιτημάτων «Τα Αιτήματά μου», που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, μέχρις ότου δημιουργηθεί συγκεκριμένη εφαρμογή για την απόδοση του Τέλους.

Ο διαχειριστής του/των ακινήτου/ων οφείλει να συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία, όπως για παράδειγμα πόσες κλίνες έχει, πόσες ημέρες ενοικιάστηκε το κάθε ακίνητο, προκειμένου να υπολογιστεί και ο αντίστοιχος φόρος. Η δήλωσης Τέλους Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση για τον Ιανουάριο θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι σήμερα 29/02/2024.

Κατά τους μήνες Μάρτιο έως και Οκτώβριο, ανά ημερήσια χρήση ισχύουν τα παρακάτω:

Σε ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης (είτε η εκμετάλλευση πραγματοποιείται από ιδιώτες είτε από επιχειρήσεις) το τέλος διαμορφώνεται σε ενάμισι (1,50) ευρώ ανά ημέρα.
Σε περίπτωση όπου τα ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι μονοκατοικίες άνω των ογδόντα (80) τ.μ., επιβάλλεται τέλος ανθεκτικότητας δέκα (10,00) ευρώ ανά ημέρα διανυκτέρευσης.
Κατά τους μήνες Νοέμβριο έως και Φεβρουάριο, ανά ημερήσια χρήση ισχύουν τα παρακάτω:

Σε ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης (είτε η εκμετάλλευση πραγματοποιείται από ιδιώτες είτε από επιχειρήσεις) το τέλος διαμορφώνεται σε πενήντα λεπτά (0,50) ανά ημέρα.
Σε περίπτωση όπου τα ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι μονοκατοικίες άνω των ογδόντα (80) τ.μ., επιβάλλεται τέλος ανθεκτικότητας τέσσερα (4,00) ευρώ ανά ημέρα διανυκτέρευσης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα