Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΨηφιακή Κάρτα Εργασίας: Καταγγελία για παραβίαση ωραρίου από τους εργοδότες

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Καταγγελία για παραβίαση ωραρίου από τους εργοδότες

Καταγγελία για την εφαρμογή του μέτρου της  Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας  έγινε από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, “δόθηκαν οδηγίες σε εργαζομένους που πιάνουν δουλειά στις 5:00 π.μ. να χτυπούν την κάρτα τους στις 6:00π.μ για να μην φανεί η μία ώρα νυχτερινής απασχόλησης. Προϊστάμενοι ταμείων, ζητούσαν από τις ταμίες να “χτυπήσουν” την κάρτα τους ακριβώς στις 21:00 ενώ ακόμα ήταν στο πόστο τους και εξυπηρετούσαν πελάτες. Άλλοι υπενθυμίζουν σε ωρομίσθιους που δουλεύουν 8ωρο να μην ξεχάσουν να “χτυπήσουν” την κάρτα τους στο 4ωρο, σε υπάλληλους ηλεκτρονικών παραγγελιών να “χτυπούν” την κάρτα τους είτε έχουν τελειώσει την παραγγελία είτε όχι και να συνεχίζουν μετά, οδηγοί να μη χτυπούν καθόλου κάρτα αφού βρίσκονται εκτός καταστήματος και καλέσματα για εργασία στο ρεπό αλλά με οδηγία να μη ” χτυπήσουν ” κάρτα”
“Αυτά είναι μερικά παραδείγματα για το τι έγινε την πρώτη μέρα εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ και σίγουρα δεν θα αποτελέσουν είδηση σε κανένα διαδικτυακό μέσο, εφημερίδα ή κανάλι. Αποτελούν όμως άλλη μια απόδειξη ότι δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα από αυτούς, τωρινούς και προηγούμενους  που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε αυτή τη μαυρίλα, σε αυτή την ασυδοσία”, αναφέρει ο Σύλλογος.

Διαβάστε ολόκληρη  την καταγγελία του Συλλόγου  εδώ
Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Πώς εφαρμόζεται το μέτρο σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας  και Κοινωνικών
Υπενθυμίζεται ότι στους κλάδους που εφαρμόζεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας , οι εργαζόμενοι  θα πρέπει να την έχουν στο κινητό τους και να τη ”  σκανάρουν”  κατά την είσοδό τους στον χώρο εργασίας αλλά  και κατά την αποχώρηση τους από αυτήν. Με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας  καταγράφονται ηλεκτρονικά οι ώρες εργασίας και οι υπερωρίες των εργαζομένων  και αυτόματα τα στοιχεία διαβιβάζονται στην ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ .
Σημειώνεται ότι  οι εργαζόμενοι μπορούν μέσω του «myergani app» να βλέπουν όλες τις πληροφορίες για την εργασιακή τους ταυτότητα ενώ στην ίδια εφαρμογή θα αποτυπώνονται και ο μισθός, οι βάρδιες, τα διαλείμματα, τα ρεπό και οι άδειες τους.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα