Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΦορολοταρία Φεβρουαρίου: Ποιες αλλαγές έρχονται και τι πρέπει να γνωρίζετε

Φορολοταρία Φεβρουαρίου: Ποιες αλλαγές έρχονται και τι πρέπει να γνωρίζετε

Χρηματικά έπαθλα έως 50.000 ευρώ αναμένεται να κερδίσουν στις 28 Φεβρουαρίου οι τυχεροί της νέας φορολοταρίας.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα η φορολοταρία “μοίραζε” 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς, ωστόσο στο τέλος του τρέχοντος μήνα αυτό αναμένεται να αλλάξει καθώς θα δοθούν σε 556 φορολογούμενους ποσά που θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ και θα φτάνουν έως τα 50.000 ευρώ. Επίσης επισημαίνεται ότι η φορολοταρία του Φεβρουαρίου θα αφορά σε συναλλαγές που έγιναν τον μήνα Ιανουάριο του 2022.

Η απόφαση του ΥΠΟΙΚ
Σύμφωνα, απόφαση του υπουργείου Οικονομικών ,σε κάθε μηνιαία κλήρωση αναδεικνύονται 556 τυχεροί λαχνοί ως εξής:

– 500 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.

– 50 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ,

– 5 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ,

– 1 που κερδίζει χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ,
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι πολίτες που κερδίζουν έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση εξαιρούνται της συμμετοχής στην ετήσια κλήρωση εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση για τη φορολοταρία εδώ

Φορολοταρία: Τα SOS που πρέπει να γνωρίζετε

Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για την νέα φορολοταρία τα εξής:

– Το ανώτατο όριο συναλλαγών που λαμβάνονται ορίζεται σε 10.000 ευρώ ανά μήνα και ανά συμμετέχοντα. Για κάθε 1 ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπολογίζεται ένας λαχνός. Σε περίπτωση που το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στον μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα.
– Οι πολίτες ενημερώνονται πριν την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω διαθέσιμης εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στο περιβάλλον myAADE της ΑΑΔΕ, στον δικτυακό τόπο www.aade.gr.
-Οι νικητές θα ενημερώνονται μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον προσωπικό λογαριασμό τους και με μήνυμα στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που έχουν δηλώσει στη Φορολογική Διοίκηση.- Το έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Πηγή: enikonomia.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα