Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΥπουργείο Ανάπτυξης: Σε διαβούλευση ρυθμίσεις για τις χρεώσεις προϊόντων στην εστίαση

Υπουργείο Ανάπτυξης: Σε διαβούλευση ρυθμίσεις για τις χρεώσεις προϊόντων στην εστίαση

Τέλος στη χρέωση των “κουβέρ” στα καταστήματα εστίασης έρχονται να βάλουν οι διατάξεις που τέθηκαν σε διαβούλευση του υπουργείου Ανάπτυξης για σε ρυθμίσεις για την αγορά προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών.

Πρόκειται για ρυθμιστικές διατάξεις για την εστίαση με βάση τις οποίες τα καταστήματα εστίασης του άρθρου 69 της παρούσας δεν επιτρέπεται να χρεώνουν στην πελατεία τους αξία που αφορά σε “κουβέρ” (π.χ. σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες κ.λπ.), κανένα προϊόν (όπως π.χ. εμφιαλωμένο νερό, ψωμί) δεν προσφέρεται και χρεώνεται χωρίς προηγούμενη συναίνεση του καταναλωτή και στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο πεντακοσίων ευρώ (500€) ανά είδος. Οι ρυθμίσεις αυτές που θα παραμείνουν την δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Ακόμα αυτές προβλέπουν πως το εμφιαλωμένο νερό και το ψωμί πρέπει να φτάνουν στο τραπέζι μόνο κατόπιν παραγγελίας του πελάτη, σε περίπτωση μάλιστα που τηρούνται οι κανόνες, προβλέπεται για τους παραβάτες η επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 500 ευρώ ανά είδος. Αναφορικά με την διάθεση ποτών και εμφιαλωμένων νερών, γίνεται λόγος πως οι προσυσκευασίες ποτών, οίνων, ζύθου και των εμφιαλωμένων νερών που διατίθενται ακέραιες στον πελάτη εντός των μονάδων ομαδικής εστίασης, πρέπει να αποσφραγίζονται παρουσία του. Τα αλκοολούχα ποτά δύναται να διατίθενται σε ποτήρι από την αρχική προσυσκευασία στον τελικό καταναλωτή εντός των μονάδων ομαδικής εστίασης, ενώ απαγορεύεται η μετάγγισή του περιεχομένου εξ ολοκλήρου ή εν μέρει σε άλλον περιέκτη προκειμένου να προσφερθεί στον πελάτη. Τέλος επιτρέπεται η χύμα διάθεση κρασιού, μπύρας και προϊόντος απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα