Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΤα μεταχειρισμένα ιχ που αγοράζουν οι Έλληνες

Τα μεταχειρισμένα ιχ που αγοράζουν οι Έλληνες

Η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων συνεχίζει την ανοδική της πορεία προσπαθώντας να καλύψει τη ζήτηση για οχήματα που δεν μπορούν να καλύψουν τα καινούργια.

Οι καθυστερήσεις αλλά και οι υψηλές τιμές έχουν οδηγήσει το αγοραστικό κοινό στη λύση του μεταχειρισμένου που ψάχνει και αυτό με τη σειρά του το καλύτερο αυτοκίνητο, τόσο από οικονομικής όσο και από μηχανολογικής πλευράς. Τα τελευταία χρόνια οι ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων δεν ήταν μεγάλες με αποτέλεσμα να μην είναι αρκετά τα μεταχειρισμένα οχήματα που βγαίνουν προς πώληση.

Στην κορυφή η Renault

Αυτό έχει οδηγήσει τους επαγγελματίες στη λύση εύρεσης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από το εξωτερικό προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Newsauto, τον Ιανουάριο εισήχθησαν συνολικά 7.670 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα καλύπτοντας το 42,1% της συνολικής αγοράς. Ποια είναι όμως τα μοντέλα που ήρθαν από άλλες χώρες για να πουληθούν στην Ελλάδα;

Όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική λίστα, το Renault Clio ήταν το No1 εισαγόμενο μεταχειρισμένο με ποσοστό 4,1%. Ακολούθησε το Toyota Yaris με 3,9% ενώ το Ford Fiesta ήταν το τρίτο με 3,4%.

Εισαγόμενα Μεταχειρισμένα*
Renault Clio 4,1%
Toyota Yaris 3,9%
Ford Fiesta 3,4%
Opel Corsa 3,2%
Hyundai i20 3,1%
Nissan Qashqai 2,8%
Hyundai i10 2,4%
VW Polo 2,3%
Peugeot 208 2,2%
Toyota Aygo 1,9%
* Ιανουάριος 2023

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα