Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΤαξί: Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιδότηση των 200 ευρώ- Οι προϋποθέσεις

Ταξί: Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιδότηση των 200 ευρώ- Οι προϋποθέσεις

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 1714) σχετικά με τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού κατά τον μήνα Απρίλιο, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων ταξί για την κάλυψη του αυξημένου κόστους καυσίμων κίνησης των οχημάτων που χρησιμοποιούν, στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι οι επιχειρήσεις με κύριους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 49.32 “Εκμετάλλευση ταξί” και 52.21.29.01 “Υπηρεσίες οδηγού ταξί (μη εκμεταλλευτή)”, όπως αυτοί ισχύουν κατά τη 17η Μαρτίου 2022, οι οποίες πληρούν σωρευτικά τα κριτήρια που τίθενται στη σχετική απόφαση.

Η αποζημίωση ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ ανά δικαιούχο.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ “myBusinessSupport”, η οποία βρίσκεται ήδη σε λειτουργία με την υποστήριξη της ΑΑΔΕ, μέχρι και τη 15η Απριλίου 2022.

Σημειώνεται ότι η αποζημίωση είναι, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 83 του ν. 4916/2022, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Το υπουργείο Οικονομικών, αξιολογώντας τις ανάγκες και ανταποκρινόμενο σε αυτές, επιβεβαιώνει την πρόθεση της Κυβέρνησης να στηρίξει άμεσα και αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται άμεσα από το αυξημένο κόστος καυσίμων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα