Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΤέλη κυκλοφορίας: Τα σχέδια του υπουργείου για τα πρόστιμα σε περίπτωση εκπρόθεσμης...

Τέλη κυκλοφορίας: Τα σχέδια του υπουργείου για τα πρόστιμα σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής

Κλιμακωτό πρόστιμο, ανάλογα με τις ημέρες καθυστέρησης της πληρωμής, των τελών κυκλοφορίας οχημάτων σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών, μετά την δίμηνη παράταση που έδωσε στην αποπληρωμή τους, παράταση η οποία λήγει στις 29 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ε.Τ.» η κλιμάκωση του προστίμου θα συμβαδίζει με τις ημέρες καθυστέρησης της πληρωμής. Παράλληλα προωθούνται και αλλαγές στο ετήσιο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των τελών, ορίζοντας νέα καταληκτική ημερομηνία. Στόχος είναι να καθοριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και να μην σημειώνεται κάθε χρόνο το φαινόμενο της παράτασης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eleftherostypos.gr, ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, είπε ότι θα προωθηθεί διάταξη στη Βουλή η οποία θα βάζει τέλος στις συνεχείς παρατάσεις, καθιερώνοντας ένα νέο σύστημα το οποίο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι πάγιο, ώστε να μη χρειάζονται παρατάσεις.

Όσον αφορά στην κλιμάκωση του προστίμου εκπρόθεσμης πληρωμής των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, επισημαίνεται ότι όσο νωρίτερα γίνεται η εξόφληση μετά την λήξη της προθεσμίας τόσο μικρότερη θα είναι η προσαύξηση στα τέλη κυκλοφορίας.

Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι μικρή καθυστέρηση έως και 10 ημερών μετά την λήξη της προθεσμίας θα μπορούσε να μην επιφέρει πρόστιμο. Για ένα μήνα καθυστέρησης το πρόστιμο να ανέρχεται στο ήμισυ των ετήσιων τελών και στο δίμηνο να κλειδώνει στο διπλάσιο της αξίας του τέλους.

Σήμερα το χρηματικό πρόστιμο για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας, ανέρχεται στο διπλάσιο της αξίας από την πρώτη κιόλας ημέρα καθυστέρησης.

Πηγή: enikonomia.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα