Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΤέλη κυκλοφορίας: Από τις αρχές Μαΐου η πληρωμή τους με το μήνα

Τέλη κυκλοφορίας: Από τις αρχές Μαΐου η πληρωμή τους με το μήνα

Τέλη κυκλοφορίας για τον κάθε μήνα που θα κινήσουν τα οχήματά τους θα μπορούν να πληρώσουν και φέτος από τις αρχές Μαΐου όσοι κάτοχοι ΙΧ και δικύκλων τα έχουν θέσει σε ηλεκτρονική ακινησία μέχρι στα τέλη του προηγούμενου μήνα που ήταν η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για το 2022.
Την δυνατότητα αυτή να κάνουν δηλαδή άρση ακινησίας των οχημάτων τους με το μήνα, η οποία χορηγείται ως δυνατότητα από την εφορία μια φορά το χρόνο, βάζοντας ξανά τις πινακίδες κυκλοφορίας τους ώστε να τα επανακινήσουν στους δρόμους θα έχουν μετά το Πάσχα περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ που δήλωσαν ηλεκτρονικά σε ακινησία το όχημά τους.

Αυτό θα προβλέπει σχετική νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με μήνα η τους μήνες που θέλουν να τα κυκλοφορήσουν χωρίς μάλιστα να επιβαρυνθούν με πέναλτι,δηλαδή με πρόστιμο.

Με την ενεργοποίηση της ρύθμισης, ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών το οποίο επιβαρύνεται κανονικά με ετήσια τέλη 690 ευρώ, που θα θελήσει να τοποθετήσει ξανά τις πινακίδες κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό του, που ως γνωστόν παρακρατεί πλέον στο σπίτι του και δεν τις καταθέτει στην εφορία όπως γινόταν παλαιότερα ,π.χ για διάστημα δυο μηνών θα επιβαρυνθεί με τέλη κυκλοφορίας 115 ευρώ .

Η άρση της ακινησίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφρόρμας myCar της ΑΑΔΕ.

Με τους κωδικούς TAXISnet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην πλατφόρμα θα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τον μήνα η τους μήνες που θέλουν. Στη συνέχεια θα γίνεται αυτόματος έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος θα υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα