Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΣτο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ οι αδήλωτες πισίνες – Πώς θα εντοπίζονται μέσω...

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ οι αδήλωτες πισίνες – Πώς θα εντοπίζονται μέσω Google Maps

Τις αδήλωτες πισίνες αναζητάει ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ. Οι νέες τεχνολογίες είναι σε θέση να εντοπίσουν τις πισίνες που υπάρχουν σε ολόκληρη την Επικράτεια, αλλά όπως όλα δείχνουν το σχέδιο αρχίζει πιλοτικά από την Αττική.

Και αυτό καθώς, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ενδεχομένως να μην είναι εύκολο να διαπιστωθεί στο σύνολο της Επικράτειας αν κάποια πισίνα είναι δηλωμένη ή όχι.

Στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί ότι κάποιος ιδιοκτήτης δεν έχει δηλώσει την πισίνα του, αφενός θα γίνει επανυπολογισμός στον ΕΝΦΙΑ αλλά και τον φόρο εισοδήματος, καθώς αποτελούν τεκμήριο διαβίωσης, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλεται και φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

Πέραν των φόρων που θα καταβληθούν και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, θα επιβληθούν και πρόστιμα.

Το σχέδιο στα γαλλικά πρότυπα
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, οι υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης σχεδιάζουν σε αυτή τη φάση τον τρόπο που θα γίνεται ο έλεγχος και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό τους.

Η διαδικασία είναι σύνθετη και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα χρησιμοποιηθούν αεροφωτογραφίες μέσω του Google maps, τα δηλωθέντα στοιχεία του Ε9, ενώ σε ορισμένες περιοχές θα χρησιμοποιηθούν και τα στοιχεία του Κτηματολογίου.

Αν και ακόμα δεν έχει συνδεθεί το Κτηματολόγιο με το Taxis, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα ζητήσουν στοιχεία ηλεκτρονικά, τα οποία θα διασταυρωθούν με τα ευρήματα που θα προκύψουν από τα Google maps.

Η φορολογική διοίκηση επί της ουσίας ακολουθεί το σχέδιο των γαλλικών Αρχών, οι οποίες ανακάλυψαν περισσότερες από 20.000 αδήλωτες ιδιωτικές πισίνες και άρχισαν να επιβάλουν πρόστιμα στους κατόχους τους.

Τα έσοδα που έχουν φέρει τα πρόστιμα στα ταμεία του γαλλικού κράτους ανέρχονται σε περίπου 10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα