Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΣτη "μάχη" κατά της φοροδιαφυγής μέσω διασύνδεσης ταμειακών μηχανών και POS με...

Στη “μάχη” κατά της φοροδιαφυγής μέσω διασύνδεσης ταμειακών μηχανών και POS με την εφορία

Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ρίχνει η ΑΑΔΕ τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που προωθεί για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των POS με την Εφορία.

Πρόκειται για τα έργα που εντάχθηκαν στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί έως τον Ιούνιο του 2024 σταδιακά θα γίνει η διασύνδεση 500.000 ταμειακών μηχανών με τα POS, η αναβάθμιση φορολογικών μηχανισμών και η εγκατάσταση 50.000 τερματικών αποδοχής καρτών σε νέες κατηγορίες επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα, οι παραπάνω μεταρρυθμίσεις εντάχθηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία”, στον δεύτερο πυλώνα των έργων του “Ελλάδα 2.0” στο πεδίο της Ψηφιακής Μετάβασης με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 162, 400.000 ευρώ. Στόχος της εφαρμογής είναι η διασφάλιση ότι τα έσοδα των επιχειρήσεων που εισπράττονται μέσω των POS θα εγγράφονται και στα βιβλία της επιχείρησης.

Μόλις ολοκληρωθεί η διασύνδεση όλα τα στοιχεία μιας επιχείρησης , όλα τα στοιχεία μιας επιχείρησης θα αποστέλλονται αυτομάτως στις τράπεζες και στην Εφορία. Δηλαδή μόλις πραγματοποιείται μια συναλλαγή, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα ενημερώνεται για τις αποδείξεις και για τις εισπράξεις προκειμένου μια επιχείρηση να μην μπορεί να βάζει στα ταμεία άλλο ποσό αυτό που αναγράφεται στην απόδειξη. Στο στόχαστροτης Εφορίας έχουν μπει εδώ και καιρό τα POS εξωτερικού. Έχει διαπιστωθεί πως αρκετές επιχειρήσεις έχουν ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό σε χώρα εκτός Ελλάδας και παρότι εκδίδεται απόδειξη τη οποία παίρνει στα χέρια του ο πελάτης πληρώνοντας ακόμη με κάρτα, τα χρήματα πιστώνονται στο εξωτερικό μέσω POS που δεν ανήκει σε ελληνική τράπεζα και δεν μπορεί να ελεγχθεί από τις Αρχές της χώρας μας.

Πηγή: enikonomia.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα