Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΣτη Βουλή τη Μεγάλη Δευτέρα η δημοσιοποίηση στοιχείων σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδια

Στη Βουλή τη Μεγάλη Δευτέρα η δημοσιοποίηση στοιχείων σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδια

Τη Μεγάλη Δευτέρα εισέρχεται στη Βουλή η διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης που θα αφορά στην δημοσιοποίηση των ονομάτων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, οι οποίες διαπιστώνεται ότι προβαίνουν σε παρατυπίες, λειτουργώντας με υψηλότερα περιθώρια κέρδους του επιτρεπόμενου από τη νομοθεσία. Αυτό ανέφερε στο περιθώριο των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της βιομηχανίας αναψυκτικών, Κλιάφα, στα Τρίκαλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η δημοσιοποίηση των επωνυμιών των επιχειρήσεων, στις οποίες επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα για λόγους αισχροκέρδειας θα ξεκινήσει σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης αμέσως μετά την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης από τη Βουλή.

Θα θυμίσουμε ότι ήδη το υπουργείο Ανάπτυξης προέβη το προηγούμενο διάστημα στην επιβολή προστίμων, ύψους 140.000 ευρώ και 647.000 ευρώ σε δύο μεγάλες πολυεθνικών συμφερόντων αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οι οποίες δραστηριοποιούνται. Επιπλέον, την Παρασκευή το υπουργείο γνωστοποιούσε την επιβολή νέων προστίμων σε σούπερ μάρκετ συνολικού ύψους 120.340 ευρώ. Τα πρόστιμα αφορούσαν σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις με ποσά ποινής 86.340 και 34.000 ευρώ αντίστοιχα.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις λειτουργούσαν με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68) “Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης”.

Πηγή:Capital.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα