Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣταϊκούρας: Αύριο αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Σταϊκούρας: Αύριο αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Αναρτώνται τις επόμενες ώρες στο taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Ανανεωμένα τα φετινά σημειώματα του φόρου ακινήτων, η πρώτη δόση του οποίου θα πρέπει να καταβληθεί από τους ιδιοκτήτες μέχρι τέλος Μαΐου. “Εκτιμούμε ότι αύριο θα αναρτηθούν τα εκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία θα συζητηθεί στο Eurogroup στις 16 Ιουνίου όπου και θα ληφθεί η απόφαση.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ανέφερε ότι το 80% των πολιτών θα πληρώσουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, το 13% θα πληρώσει τον ίδιο και ένα μικρό ποσοστό, περίπου 7 με 8%, θα πληρώσει αυξημένο ΕΝΦΙΑ, στις περιοχές που καταγράφεται μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

«Ενώ δηλαδή ο πλούτος των πολιτών αυξάνει, η συνολική φορολόγηση του πλούτου του μειώνεται ακόμη περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας φέτος, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι θα υπάρξουν κάποιες αναταραχές, ωστόσο θα παρουσιάσει ανάπτυξη κατά 3,1%.

Χαρακτήρισε ικανοποιητική την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, υπογράμμισε ωστόσο ότι το σημαντικότερο πρόβλημα θα είναι ο πληθωρισμός, ο οποίος εκτίμησε ότι θα ανέλθει στο 5,6%, υψηλότερος δηλαδή από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Από την μέχρι τώρα εκκαθάριση περίπου 600.000 φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι ένα πολύ μικρό κομμάτι επιβαρύνεται φέτος.

Ερωτηθείς για την επενδυτική βαθμίδα, ανέφερε ότι είναι κάτι το εφικτό και η κυβέρνηση αγωνίζεται για την επίτευξή της το 2023.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα