Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΣταίκούρας: Τέλους του έτους η απόφαση για επέκταση της επιδότησης στο πετρέλαιο...

Σταίκούρας: Τέλους του έτους η απόφαση για επέκταση της επιδότησης στο πετρέλαιο θέρμανσης

«Παράθυρο για επέκταση της επιδότησης στο πετρέλαιο θέρμανσης και τους πρώτους μήνες του 2023 άνοιξε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παρουσιάζοντας την τροπολογία για τα νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην Βουλή.

«Επιδοτούμε το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης για 1,3 εκατ νοικοκυριά με περίπου 0,25 ευρώ το λίτρο. Το δημοσιονομικό κόστος της παρέμβασης εκτιμάται σε 150 εκατ. ευρώ και σε 250 εκατ. ευρώ αν επεκταθεί τους πρώτους μήνες του 2023. Η απόφαση για ενδεχόμενη επέκταση θα ληφθεί τον Δεκέμβριο και θα εξαρτηθεί από το ύψος της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός οικονομικών υπογράμμισε πως η κυβέρνηση «έχει καταφέρει να στέκεται δίπλα στην κοινωνία στηρίζοντας γενναία και αποφασιστικά τους πολίτες χωρίς να παρακάμπτει τον στρατηγικό σχεδιασμό. Προχωράμε στην υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας σε όφελος κοινωνίας και οικονομίας. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουμε δώσει το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης».

Παράλληλα προκειμένου να περιγράψει το ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον σημείωσε «πριν απο περίπου 1,5 εβδομάδα έκανα εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ και είπα ότι η συνολική στήριξη ανέρχεται σε 13,2 δισ. ευρώ. Σήμερα η στήριξη υπολογίζεται σε 12,4 δισ. ευρώ γιατί στο μεσοδιάστημα άλλαξαν οι τιμές στα καύσιμα, του ρεύματος και του φυσικού αερίου» ενώ σε άλλο σημείο είπε πως από τα 12,4 δισ. ευρώ μόλις τα 4,2 δισ. ευρω έχουν δημοσιονομικό αποτύπωμα και πως τα υπόλοιπα 8,2 δισ. ευρώ προέρχονται από τους παρόχους

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα