Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΣουβλάκι: Εκτεταμένοι έλεγχοι στα ψητοπωλεία μετά τις αυξήσεις στην τιμή – Έρχονται...

Σουβλάκι: Εκτεταμένοι έλεγχοι στα ψητοπωλεία μετά τις αυξήσεις στην τιμή – Έρχονται πρόστιμα

Σαρωτικούς ελέγχους για τα ψητοπωλεία μετά τις αυξήσεις που καταγράφονται στο σουβλάκι προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή είπε χαρακτηριστικά:

“Ήδη έχω δώσει εντολή από προχθές και σχεδιάζουμε εκτεταμένους ελέγχους σε διάφορα καταστήματα που πωλούν για παράδειγμα σουβλάκια, καθώς παρατηρείται μια σημαντική αύξηση στο σουβλάκι. Θέλω να δω κατά πόσο οι αυξήσεις αυτές δικαιολογούνται στο πλαίσιο του πλαφόν που έχουμε βάλει. Προειδοποιώ όσους έχουν αυξήσει την τιμή πάνω από το όριο που έχουμε θεσπίσει, θα φάνε και αυτοί πρόστιμο. Το ξεκαθαρίζω. Δεν μου αρέσει να βάζω πρόστιμα, αλλά είμαι αποφασισμένος να μην αφήσω τον Έλληνα πολίτη απροστάτευτο σε αυτή την κρίση”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ, υποστήριξε ότι “όλα τα μέτρα που πιθανόν να είναι χρήσιμα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού είναι στο τραπέζι”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι “το πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί, συμφωνώ να αναγράφεται η τιμή του προϊόντος πριν και μετά τη μείωση του ΦΠΑ”. Ο ίδιος τόνισε ότι το πώς και πότε θα εφαρμοστεί, είναι απόφαση του υπουργείου Οικονομικών γιατί εκείνοι ξέρουν ακριβώς τι αντέχουμε.

“Αν λάβουμε μέτρα πέρα από τα όρια των αντοχών μας, θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι “κάποιοι καλλιεργούν ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις που ο “κακός” Μητσοτάκης, ο οποίος είναι νεοφιλελεύθερος και έχει φίλους στην ενέργεια κλπ., δεν εφαρμόζει”.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έφερε ως παράδειγμα το εξής: “όλοι έλεγαν ότι ο Μητσοτάκης δεν κατάφερε και δεν πήρε αυτό που πέτυχαν η Ισπανία και η Πορτογαλία για αποσύνδεση από την ενιαία διαχείριση του ρεύματος. Χθες η Ισπανία ανακοίνωσε πληθωρισμό για τον μήνα Μάρτιο 9,8%. Αν εμείς είμαστε νεοφιλελεύθεροι, ανάλγητοι στο 8%, ο Σάντσεθ και οι Podemos με 9,8 τι είναι; Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που έχει φέρει τεράστιο πληθωρισμό σε όλες τις χώρες. Ο πληθωριστικός κύκλος όσο ο πόλεμος διαρκεί και όσο η κρίση Δύσης – Ρωσίας βαθαίνει, θα αυξάνει”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα