Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΣε εξέλιξη χιλιάδες πλειστηριασμοί κατοικιών – Πώς προστατεύονται τα ευάλωτα νοικοκυριά

Σε εξέλιξη χιλιάδες πλειστηριασμοί κατοικιών – Πώς προστατεύονται τα ευάλωτα νοικοκυριά

Με τον φόβο των πλειστηριασμών ζει μεγάλη μερίδα των πολιτών στην Ελλάδα. Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί με την Τράπεζα της Ελλάδας να έχει εκφράσει ήδη τις ανησυχίες της για μια νέα γενιά κόκκινων δανείων.
Για την προστασία της κατοικίας από τους πλειστηριασμούς μίλησε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα, στο «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Το πρόβλημα για την προστασία της περιουσίας ενός οφειλέτη – δανειολήπτη εξαρτάται από τη βούληση των εταιρειών που διαχειρίζονται τα δάνεια, γιατί η πλειοψηφία των δάνειων έχουν πουληθεί και τα διαχειρίζονται οι εταιρείες πλέον, και φυσικά όσα ακόμα υπάρχουν στις τράπεζες. Μηχανισμοί υπάρχουν, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αλλά και οι συμφωνίες. Το θέμα είναι ότι υπάρχει μία τεράστια απογοήτευση γιατί είτε οι τράπεζες είτε οι εταιρείες διαχείρισης δανείων «μπλοκάρουν» τον εξωδικαστικό μηχανισμό χωρίς να αποδέχονται προτάσεις ή να ανεβάζουν αντι- προτάσεις στο σύστημα, και είε να απορρίπτουν το οποιοδήποτε αίτημα για ρύθμιση», ανέφερε αρχικά.

«Αυτό στηλιτεύτηκε και από τον ίδιο τον υπουργό τον κ. Σταϊκούρα καθώς δεν γίνονται ρυθμίσεις, δεν τις κάνουν, προτιμούν να πάρουν τα σπίτια από τους πλειστηριασμούς και όχι να βρουν μία λύση. Ο δανειολήπτης θέλει να πληρώσει και δημιουργούνται προβλήματα. Μία νομοθετική παρέμβαση που θα μπορούσε να δώσει λύση, είναι να νομοθετήσει την υποχρεωτικότητα στο να μην μπλοκάρουν τον εξωδικαστικό μηχανισμό», κατέληξε.

πηγή MEGA

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα