Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΣε έκτακτη χρηματοδότηση του ΟΣΕ προβαίνει του υπουργείο υποδομών

Σε έκτακτη χρηματοδότηση του ΟΣΕ προβαίνει του υπουργείο υποδομών

Στην έκτακτη χρηματοδότηση του ΟΣΕ με το ποσό των 25 εκατ. ευρώ για τα έτη 2024-25, με με την όποια στοχεύει στην ριζική ανανέωση και εκσυγχρονισμό των αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων προβαίνει το υπουργείο υποδομών μέσω σχετικής τροπολογίας που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα με αυτή εξασφαλίζεται επιπλέον χρηματοδότηση και συγκεκριμένα 7 εκατ. ευρώ για το 2024 και 18 εκατ. ευρώ για το 2025, με τα χρήματα να διατίθενται στοχευμένα για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των ισόπεδων διαβάσεων.

Η επιπλέον αυτή χρηματοδότηση δίνει την δυνατότητα στον ΟΣΕ να προχωρήσει σε ριζική ανανέωση και εκσυγχρονισμό των αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα ζητήματα.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούλιο του 2023 ο οργανισμός έχει υπογράψει για πρώτη φορά στην ιστορία του σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, με βάση την οποία η ετήσια χρηματοδότησή του αυξήθηκε από τα 45 εκατ. ευρώ στα 75 εκατ. ευρώ, μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο λογοδοσίας και ελέγχου πεπραγμένων και επίτευξης στόχων. Η έκτακτη χρηματοδότηση του ΟΣΕ για την αντιμετώπιση του ζητήματος των ΑΣΙΔ, εντάσσεται στο σύνολο του δράσεων που υλοποιεί το υπουργείο υποδομών, με σκοπό την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Πηγή:ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα